Bucureştiul nu mai are paturi libere la ATI pentru bolnavii COVID-19. Doar 19 locuri mai sunt disponibile în toată ţara

Un număr de 19 paturi în secţii de ATI mai sunt libere la nivel naţional pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2. În Bucureşti nu mai sunt paturi libere în nicio secţie ATI pentru bolnavii COVID-19, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică .

20 sept. 2021, 16:20
Bucureştiul nu mai are paturi libere la ATI pentru bolnavii COVID-19. Doar 19 locuri mai sunt disponibile în toată ţara

„În data de 20 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms la ora 14.00, la nivel național există 1087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2( obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).
De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
În București sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.
La nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment”, au transmis oficialii prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică.

În prezent, mai sunt paturi libere la ATI covid-19 în unităţi medicale din Arad, Constanţa, Vaslui – câte un pat, la Iaşi – 3, Sibiu – 3, Braşov – 5, Tulcea – 5.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ. Peste 200 de copii internaţi în spital din cauza COVID. 20 dintre ei sunt la Terapie Intensivă

Aceeaşi sursă precizează că „se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”.

„În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, mai precizează GCS.


loading...