Bucureştiul poate PIERDE organizarea CAMPIONATULUI EUROPEAN de gimnastică

Bucureşti, capitala României, poate pierde dreptul de a organiza Campionatul European de gimnastică din 2017 din cauza celor două companii care vor sa construiască noua Sala Polivalentă.

23 sept. 2015, 13:24
Bucureştiul poate PIERDE organizarea CAMPIONATULUI EUROPEAN de gimnastică

Bucurestiul s-a bazat pe aceasta noua sala, dar lucrarile nu au inceput nici macar acum deoarece cele doua companii interesate de contract isi contesta la tribunal dreptul de a construi sala. Presedintele Uniunii Europene de Gimnastica (UEG), francezul Geoges Guelzec, avertizeaza asupra faptului ca Bucurestiul are sanse mari sa ramana fara dreptul de a organiza Europenele de peste doi ani.

„Peste doua saptamani avem o reuniune a Comitetului Executiv, unde vom transmite toate informatiile. Am acordat Romaniei acest campionat din respect pentru rezultatele bune obtinute de-a lungul istoriei de catre gimnastii romani, la masculin si feminin. Vom astepta pana in decembrie un raspuns al Bucurestiului, iar in ianuarie 2016 vom lua o decizie”, a afirmat Guelzec, citat de Agerpres.

Sansele ca noua Sala Polivalenta sa fie construita la timp sunt foarte mici, dupa cum spune chiar primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, care spera totusi intr-o minune: „Din punct de vedere tehnic, constructia dureaza 24 de luni, dar speram ca in martie 2017 sa fie gata sala. Dar abia in luna decembrie voi putea da un raspuns ferm, dupa ce se va stabili numele constructorului”.

Cei doi constructori interesati de contractul pentru Sala Polivalenta din Bucuresti se razboiesc in instanta, iar lucrarile sunt blocate. Exista posibilitatea relocarii CE la Cluj, acolo unde exista o sala moderna si functionala, insa sunt sanse mai mari ca turneul sa se dispute in Danemarca.