Bucureştiul, un ORAŞ TOXIC. Aerul în Capitală, de trei ori mai poluat decât în alte oraşe europene VIDEO

Bucureştiul s-a transformat într-un loc toxic. Specialiştii trag un semnal de alarmă: Capitala a ajuns să fie de trei ori mai poluată ca orice altă metropolă europeană.

06 aug. 2014, 10:30
Bucureştiul, un ORAŞ TOXIC. Aerul în Capitală, de trei ori mai poluat decât în alte oraşe europene VIDEO

Bucurestenii respira aer poluat trei luni pe an, de trei ori mai mult decat alti europeni, potrivit ONG-ului Green Revolution.

„Vara avem temperaturi de 30-40 de grade. Din cauza aceasta, se formeaza o zona de joasa altitudine, adica gazele generate de transportul rutier sub efectul soarelui si al caldurii se transforma intr-un ozon foarte periculos de joasa altitudine”, a declarat Cornel Belciug, reprezentantul ONG-ului Green Revolution, pentru Digi 24.

Citeşte şi Localităţi din Mehedinţi, POLUATE cu cenuşă provenită de la Termocentrala Romag-Termo a RAAN

Belciug a mentionat ca, cel putin 90 de zile pe an, sunt depasite limitele acceptate de poluare in Bucuresti, in contextul in care media europeana este de 35 de zile. In plus, Capitala are metode prin care ocoleste monitorizarea Comisiei Europene, scrie ziare.com.

„S-au instalat niste instrumente de masura si de informare. Marea majoritate nu functioneaza. In felul acesta, Agentia de Protectia Mediului raporteaza date mai mult din exteriorul Capitalei si asa datele arata mai bine decat in realitate”, a declarat, la randul sau, Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.

De cealalta parte, autoritatile spun ca defectiunea aparatelor nu afecteaza raportarile si nici nu se depaseste limita de poluare.

Citeşte şi OMS: Calitatea aerului în marile aglomerări urbane continuă să se degradeze