Bucurie pentru Gigi Becali. Va primi despăgubiri în plus de la stat

Publicat: Marţi, 02 August 2016 12:56 // Actualizat: Miercuri, 03 August 2016 11:41 // Sursa: romaniatv.net

Foști proprietari ai unor terenuri din Voluntari aflate pe tronsonul București-Ploiești, parte a viitoarei autostrăzi București-Brașov, vor primi mai mulți bani ca despăgubiri comparativ cu suma deja încasată în 2009, când statul a decis exproprierea acestora. Printre beneficiari sunt nume precum George Becali și Robert Negoiță.

Foști proprietari de terenuri luate de stat în Voluntari, precum Becali și Negoiță, încasează bani în plus din despăgubiri. Plata este suplimentată în urma unui raport de evaluare, cu argumentul că, atunci când a fost decis cuantumul despăgubirii, unele terenuri expropriate nu au avut categoria de folosință corect identificată, aceasta fiind intravilan, și nu arabil, sau nu a fost luată în considerare pentru aceste imobile categoria de folosință "curți/construcții".

Noua evaluare s-a bazat pe date transmise de Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, precum și pe acte de proprietate și extrase de carte funciară.

Sumele calculate în plus în favoarea expropriaților sunt extrem de modeste față de nivelul beneficiarilor și nu le va genera acestora nicio emoție. Astfel, latifundiarul George Becali, patronul fotbaliștilor steliști, care a încasat 37.691 de lei pentru un teren de 437 metri pătrați, va primi încă 2.340 de lei, iar primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, care a primit 12.506 lei pentru un teren de 145 metri pătrați și 2.846 lei pentru un teren de 33 metri pătrați, va încasa încă 776 de lei, respectiv 176 de lei.

Credit Europe Leasing, care a cedat statului mai multe terenuri în zonă primind în schimb aproape 747.000 de lei, va beneficia de încă aproximativ 44.000 de lei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANRP despăubiri Gigi Becali Gigi Becali
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
23 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H