BUGET 2019. Dragnea nu renunţă la tăierea bugetului SRI pentru programul legat de Vitamina D

Comisiile de buget-finanţe au respins, marți seara, amendamentul PSD pentru diminuarea bugetului SRI cu 295 milioane de lei pentru a finanța un program pentru asigurarea cu vitamina D și l-au aprobat pe cel ce vizează reducerea cu 140 milioane lei pentru implementarea programului "Diabet juvenil".

13 feb. 2019, 14:49
BUGET 2019. Dragnea nu renunţă la tăierea bugetului SRI pentru programul legat de Vitamina D

Liviu Dragnea nu renunţă şi, potrivit unor surse politice, le-a cerut parlamentarilor PSD să voteze în plen şi amendamentul privitor la programul Vitamina D.

„Se diminuează bugetul SRI cu suma de 295.000 mii le , credite bugetare și credite de angajament, de la capitolul 61.01. Ordine publică și siguranță națională, titlul 10 Cheltuieli de personal, în mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul SRI”, se arată în amendamentul respins marţi seara, pe care Dragnea îl vrea adoptat în plen.

Generalul George Voinescu, adjunct al directorului SRI, a precizat că o scădere cu 445.000.000 a sumelor alocate serviciului înseamnă blocajul efectiv al activităţii serviciului în ceea de a doua parte a anului curent.

„Înseamnă că nu vom avea salariile sau fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor pe patru luni de zile, înseamnă că nu vom avea asigurate pentru o perioadă de trei luni fondurile plăţii facturilor la utilităţi, cheltuielile operative ale serviciului cele cuprinse în planul de cooperare precum şi alte cheltuieli de funcţionare. Înseamnă amânarea termenelor de finalizare sau blocarea tuturor proiectelor investiţionale iniţiate. Fac precizarea că pe 15 aprilie avem un obiectiv care trebuie pus în funcţiune pentru care trebuia să plătim 19,3 milioane lei din 10 milioane câţi au mai rămas la cheltuieli pentru investiţii este foarte greu. Ne întrebăm cu toată onestitatea cum să procedăm aplicând legislaţia referitoare la plata actualilor şi foştilor angajaţi şi cea privind responsabilităţile SRI în asigurarea securităţi naţionale şi bineînţeles ce rezultă în această seară – reducerea de buget”, a explicat Voinescu, în comisiile de buget-finanţe.