Buget 2024. Ce minister va avea o majorare-record a bugetului. Marcel Ciolacu: „Niciun minister nu va pierde bani anul viitor”

Niciun minister nu va pierde bani anul viitor, dă asigurări premierul Marcel Ciolacu. De asemenea, el a precizat că Ministerul Economiei va primi mai puțini bani fiindcă "s-a desființat Ministerul IMM-urilor și Turismului".

11 dec. 2023, 10:38
Buget 2024. Ce minister va avea o majorare-record a bugetului. Marcel Ciolacu: „Niciun minister nu va pierde bani anul viitor”

O majorare considerabilă a bugetului va fi la Ministerul Transporturilor.

„Niciun minister nu va pierde bani anul viitor. Cele care vor primi mai puțini bani sunt cele care au finalizat investițiile și au avut banii pentru cofinanțare anul acesta. Scriptic, ca și procente, este Ministerul Economiei, dar este normal pentru că s-a desființat Ministerul IMM-urilor și Turismului.

La Ministerul Transporturilor este o majorare consistentă, avem o majorare și la Ministerul Sănătății, aproape 26%. Este o majorare și la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Am ajuns la 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate, dar trebuie să găsim cât mai corect cum cheltuim acești bani, pentru că eu unul m-am săturat să văd la televizor Breaking News-uri că nu sunt bani de medicamente, că nu s-au plătit spitalele, când noi alocăm 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate. Trebuie să știm exact pe ce se cheltuie banii, avem nevoie de digitalizare”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD.