Bugetul ASSMB va fi suplimentat cu 12,8 milioane lei

Bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Municipiul Bucureşti va fi suplimentat cu 12,8 milioane lei prin diminuarea cu aceeaşi sumă a bugetului Spitalului Clinic de Copii dr. Victor Gomoiu, care începând cu 1 iulie nu mai are atribuţii în finanţarea personalului medical din cabinetele şcolare.

28 iun. 2013, 16:09
Bugetul ASSMB va fi suplimentat cu 12,8 milioane lei

Suplimentarea propusă nu afectează bugetul local, întrucât, ca şi până în prezent, cheltuielile sunt asigurate tot de la bugetul de stat prin transferuri către PMB de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

„Salariile pentru personalul medical de la cabinetele şcolare sunt prevăzute în bugetul de stat, la capitolul transferuri. Deoarece, afară de spitale care au personalitate juridică, celelalte structuri nu au aceeaşi personalitate juridică, rezidenţii sunt plătiţi de unităţile sanitare. Aşa s-a întâmplat şi cu cabinetele de medicină şcolară. Au fost plătiţi de către Spitalul Gomoiu, prin transferuri de la bugetul de stat. Existând acum o structură, cu contabilitate şi cu tot ceea ce îi trebuie şi având în organigrama ei şi Departamentul de cabinete şcolare, plata lor se va face prin ASSMB’, a precizat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Agerpres.

În aceeaşi şedinţă a CGMB, au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici la obiectivul de investiţii „Pasaj suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii”, valoarea totală a proiectului ajungând la 199.758.000 lei (inclusiv TVA) de la suma iniţială de 189.689.000 lei (TVA inclus).

Pentru reabilitarea şoselei Pantelimon au fost alocate suplimentar patru milioane lei, valoarea investiţiei ajungând la 39 milioane lei, bani care au fost luaţi de la un alt proiect – reabilitarea şoselei Iancului