Bugetul SJU Ploieşti pe 2014, mai mare cu două milioane de lei faţă de anul trecut

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti va primi anul acesta fonduri de 10,7 milioane lei de la Consiliul Judeţean Prahova, bugetul pe 2014 pentru investiţii, reparaţii şi aparatură medicală fiind cu aproximativ două milioane de lei mai mare decât cel primit de la CJ anul trecut.

16 ian. 2014, 15:29
Bugetul SJU Ploieşti pe 2014, mai mare cu două milioane de lei faţă de anul trecut

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, joi, de Consiliul Judeţean Prahova, proiectul de buget al instituţiei pentru acest an prevede alocarea sumei de 10.712.000 lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru dotarea cu aparatură medicală, pentru lucrări de investiţii şi reparaţii la cele patru locaţii ale spitalului.

Suma alocată spitalului anul acesta este cu aproximativ două milioane de lei mai mare decât cea primită anul trecut de la CJ Prahova.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat pentru Mediafax că aproape jumătate din această sumă, respectiv 5 milioane de lei, sunt alocaţi pentru plata utilităţilor.

Cosma a precizat că aproximativ 1,33 milioane lei sunt destinaţi igienizărilor, 300.000 de lei sunt pentru finalizarea reabilitării termice a clădirii principale a spitalului, aproximativ 800.000 de lei sunt alocaţi pentru dotarea cu aparatură medicală, alţi 800.000 de lei vor fi folosiţi pentru reabilitarea clădirii în care a funcţionat secţia de oftalmologie şi 1,1 milioane lei sunt alocaţi pentru alte tipuri de lucrări, cum ar fi racord de canalizare sau transfer la staţia de epurare.

Cosma a mai spus că anul acesta CJ intenţionează că amenajeze, în clădirea principală a spitalului, care are parter şi cinci etaje, câte un nou grup sanitar pe fiecare etaj, în condiţiile în care în prezent la fiecare etaj există un singur grup sanitar care deserveşte, în unele cazuri, peste o sută de pacienţi.

De asemenea, vineri, va fi publicat anunţul privind desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al SJU Ploieşti, post rămas vacant în urma scandalului în care a fost implicat spitalul, când subsecretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, au cerut demisia managerului Adrian Strâmbeanu, aflat în această funcţie de şapte ani. Concursul, care se adresează persoanelor fizice cu studii superioare, se va desfăşura în perioada 3-14 martie 2014 şi va consta într-o probă scrisă – test grilă, precum şi proba de susţinere a proiectului de management.

În decembrie anul trecut, Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi mai ales a medicamentelor, spunând că spitalul ploieştean este „umilit, abandonat de toţi” şi că, deşi în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unităţii sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosinţă sunt folosite „de zeci de ori”, iar alte dotări sunt „de pe vremea lui Pazvante”.

Ancheta a scos la iveală nereguli grave, de la clădiri neigienizate la dotări insuficiente şi licitaţii pentru care ANRMAP a amendat spitalul, amenda fiind achitată din bugetul unităţii sanitare fără ca banii să fie recuperaţi de la cei responsabili. Totodată, controlul făcut de echipa de la minister a constatat faptul că spitalul a beneficiat de fonduri suficiente şi că situaţia spitalului nu poate fi justificată prin subfinanţare.

Citeşte şi Toate spitalele publice, controlate la capitolul curăţenie