Buletinele cu CIP i-au revoltat pe călugării de la mânăstirea unde a slujit părintele Justin Pârvu

Scandal între Biserică și politicieni din cauza noilor buletine cu CIP și amprentă pregătite pentru toți cetățenii europeni. Reprezentanții Mânăstirii Petru Vodă, acolo unde a slujit și părintele Justin Pârvu, acuză autoritățile că schimbările sunt citez "o măsură de control total la care bolșevicii nu au putut nici măcar să viseze” .

22 feb. 2019, 08:59
Buletinele cu CIP i-au revoltat pe călugării de la mânăstirea unde a slujit părintele Justin Pârvu

Îmbunătăţirea securităţii documentelor de identitate a cetăţenilor din Uniunea Europeană nu e pe placul monahilor de la mănăstirea Petru Vodă.

Reprezentanţii Preşedinţiei române a Consiliului şi ai Parlamentului European au ajuns la un acord informal cu privire la un regulament ce va spori securitatea cărţilor de identitate ale cetăţenilor Uniunii Europene. Potrivit acordului, cărţile de identitate vor avea un format uniform de card de credit, o zonă de citire optică şi va respecta standardele minime de securitate stabilite de OACI (Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale), arată Ministerul Afacerilor Interne. Acestea vor trebui, de asemenea, să includă o fotografie şi două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact.   

„Securitatea pe întreg teritoriul UE nu poate fi realizată decât prin asigurarea securităţii în fiecare stat membru. Noile norme privind standardele de securitate pentru documentele de identitate, pentru care Preşedinţia Română a Consiliului UE a obţinut acordul provizoriu, ne vor permite să depistăm mai uşor cazurile de fraudare a documentelor şi de furt de identitate, îngreunând acţiunile teroriştilor şi ale infractorilor şi facilitând totodată libera circulaţie a călătorilor de bună credinţă“, este anunţul postat de ministrul Carmen Dan, care i-a revoltat pe călugării mănăstirii Petru Vodă, din Neamţ.

Urmaşii părintelui Iustin Pârvu au postat pe site-ul mănăstirii Petru Vodă din Neamţ un comunicat intitulat „Statul român vrea să transforme 500 de milioane de cetăţeni europeni în infractori prezumaţi“, prin care îşi reafirmă temerile privind noua formă a cărţilor de identitate.   

„Printr-o ciudată coincidenţă, una din primele măsuri propuse de reprezentanţii României la preşedinţia Uniunii Europene a fost introducerea de acte de identitate electronice obligatorii pentru toţi cetăţenii europeni, repetînd cu lux de amănunte atît motivele, cît şi soluţiile şi propunerile practice de acum 10 ani, de cînd acelaşi Stat Român s-a grăbit să-şi amprenteze cetăţenii care au nevoie de paşaport. Mai mult ca sigur, ar fi continuat aceeaşi măsură şi în cazul cărţilor de identitate, dacă reacţia creştinilor ortodocşi din România nu ar fi fost atît de fermă, sub călăuzirea Părintelui Stareţ Justin Pârvu. În toate ţările din lume, prelevarea amprentelor personale este etapa obligatorie prin care trece orice infractor dovedit căruia i se face cazier penal. Obligativitatea prelevării amprentelor pentru obţinerea unui act de identitate minimal este echivalentă cu transformarea cetăţenilor care urmează să folosească respectivul act în infractori prezumaţi“, arată călugării de la Petru Vodă.  

Aceştia solicită creştinilor, atât celor din România, cât şi celor din Europa, să se implcie pentru sistarea acestei iniţiative:  „Rugăm pe toţi creştinii din această ţară şi din Uniunea Europeană care se pot implica şi opri această măsură dictatorială de control total la care bolşevicii nu au putut nici măcar să viseze, să depună toate eforturile opririi unei astfel de iniţiative, o dată pentru totdeauna“, mai arată călugării din obştea mănăstirii Petru Vodă.