Bulgaria primeşte de miercuri turiştii nevaccinaţi din România. Autorităţile de la Sofia renunţă la certificatul verde

Începând cu 13 aprilie, persoanele care sosesc în Bulgaria din Macedonia de Nord, Turcia, România, Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Israel şi Egipt nu vor mai trebui să prezinte un certificat european valid privind COVID-19 care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală.

12 apr. 2022, 20:19
Bulgaria primeşte de miercuri turiştii nevaccinaţi din România. Autorităţile de la Sofia renunţă la certificatul verde

Un ordin în acest sens a fost emis de ministrul Sănătăţii, Asena Serbezova, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Bulgaria – una dintre țările cu cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID – va renunţa, din 20 martie, la obligativitatea certificatului verde COVID care permite accesul la mall, la restaurant și în alte spații publice, a anunțat premierul Kiril Petkov, citat de Reuters.

Personalul NATO care participă la sesiuni internaţionale de pregătire şi contingente multinaţionale, precum şi civilii care îi însoţesc, nu vor trebui să prezinte un certificat care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, indiferent de ţara din care vin.

Citeşte şi Cât costă o vacanţă în Bulgaria şi Grecia, dacă o rezervi acum. Diferenţele de preţ pe litoralul românesc

Bulgaria – una dintre țările cu cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID – renunţase deja, din 20 martie, la obligativitatea certificatului verde COVID care permite accesul la mall, la restaurant și în alte spații publice. Certificatul COVID, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă, a fost impus în Bulgaria în octombrie 2021 pentru accesul în spațiile publice și a generat o serie de proteste, o nouă manifestație fiind anunțată pentru miercuri. ”Am reuşit să trecem prin valul Omicron fără închideri masive de şcoli sau afaceri. Prognozele noastre arată că în jurul datei de 20 martie va fi posibil să încetăm toate restricţiile din ţară legate de certificatul verde”, a spus premierul bulgar Kiril Petkov.

Citeşte şi Parchetul European (EPPO), condus de Laura Kovesi, anchetează 98 de cazuri de suspiciune de fraudă cu fonduri europene în Bulgaria, în valoare de peste 400 de milioane de euro