Bulgaria reintroduce RESTRICŢII anti-COVID după creşterea alarmantă a numărului de infectări

Restaurantele şi barurile din Bulgaria se vor închide la ora 22 începând cu 7 septembrie, în timp ce competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori, a anunţat ministrul bulgar al Sănătăţii.

02 sept. 2021, 13:52
Bulgaria reintroduce RESTRICŢII anti-COVID după creşterea alarmantă a numărului de infectări

Autorităţile bulgare reintroduc restricţii anti-COVID din 7 septembrie în contextul Bulgaria, ţara cu cele mai puţine persoane vaccinate împotriva COVID-19 din Uniunea Europeană, se confruntă cu un nou val de infectări, cele mai multe cu varianta Delta de coronavirus.

„Rata mică de vaccinare ne obligă să impunem noi măsuri împotriva răspândirii virusului. Înregistrăm atât o creștere a numărului de pacienți internați la spital, inclusiv în unitățile de terapie intensivă, cât și în ceea ce priveşte decesele. 85% dintre morți sunt persoane cu vârsta peste 60 de ani. Ultimul loc la vaccinare ne oferă în mod natural primul loc în ceea ce privește mortalitatea din cauza COVID-19”, declarat ministrul sănătății din Bulgaria, dr. Stoycho Katsarov, într-o conferinţă de presă, în care au fost prezentate noile măsuri împotriva COVID-19, care urmează a fi implementate începând cu data de 7 septembrie, ora 00:00.

Citeşte şi: Cum a fost prinsă o tânără de 24 de ani că şi-a falsificat adeverinţa de vaccinare. Ce scria în loc de „Moderna”

Astfel, din 7 septembrie restaurantele şi barurile din Bulgaria se vor închide la ora 22. De asemenea, competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori, a anunţat ministrul bulgar al Sănătăţii, citat de Reuters.

Conform noilor restricții, care vor fi în vigoare până la sfârșitul lunii octombrie, festivalurile de muzică vor fi interzise, ​​în timp ce cinematografele și teatrele vor funcţion la o capacitate de 50%.

De asemenea, elevii vor începe şcoala în format fizic de la Studenții vor avea permisiunea de la 15 septembrie, dar ministrul Sănătăţii a avertizat că, dacă infecțiile continuă să crească, este posibil să fie nevoiți să treacă la cursuri online.

Bulgaria, o ţară cu o populaţie de doar 7 milioane de locuitori, raporta la 1 septembrie 1,745 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2.

Citeşte şi: Irlanda ridică din octombrie majoritatea restricţiilor anti-Covid. Se va renunţa inclusiv la obligativitatea purtării măştilor în exterior