BUNĂTĂŢI de Crăciun în centrul Braşovului. Se va sacrifica porcul şi se va face POMANA PORCULUI VIDEO

Turiştii care trec în acest sfârşit de săptămână prin Piaţa Sfatului din Braşov se pot înfrupta din cârnaţi, caltaboş, tobă, ruladă de carne, dar si şorici sau jumări, tochitură de porc sau sarmale, bucate tradiționale pregătite, se laudă gazdele, după reţeta bunicii.

14 dec. 2013, 06:59
BUNĂTĂŢI de Crăciun în centrul Braşovului. Se va sacrifica porcul şi se va face POMANA PORCULUI VIDEO

Festivalului Reînvierea Tradiţiilor Populare din Ţara Bârsei, organizat în Braşov, este la prima ediţie. Chiar în Piaţa Sfatului din Braşov, bucătari iscusiţi vor prepăti un porc, după reţeta bunicii. Aşa cum cere tradiţia se va găti un ceaun mare cu pomana porcului, din care să se înfrupte orice doritor.

Se va putea vedea cum sunt pregătiţi cârnaţii, cum se tranşează porcul, cum se serveşte şoriciul. Din aceste bucăţi de carne se va face o mare pomană a porcului şi alte produse gen sângerete, caltaboş, tobă„, a declarat Anemona Hermeneanu, organizatorul evenimentului.

Totul se va închina cu ţuică fiartă de prune din Maramureş şi cu vin fiert aromat cu cuişoare. Brânza bună de la Bran va avea un loc de cinste şi garnitura va fi din murături cât mai alese.

O să miroasă a turtă dulce, placintă şi a pâine cu cartofi de casă din cuptorul pe lemne. Tot de-aici vor ieşi la iveală cei mai gustoşi cozonaci cu nucă şi mac.

Mai mult, cine va participa la tombolă va putea câştiga un porc de 100 de kilograme. Printre premii se mai află şi un brad împodobit cu produse de porc, dar şi un pachet de 15 kilograme de carne de porc.

Din program nu lipsesc nici colindele. Elevii braşoveni vor prezenta în fiecare zi de festival un program artistic. Tot la festival, turiştii pot admira şi cumpăra decoraţiuni de Crăciun realizate manual de meşteri populari din toată ţara.

Evenimentul este deschis până duminică, la ora 21.00.