Bunica lui Ionuţ: Nu am vrut nicio clipă să se întâmple o tragedie

Bunica lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani omorât de câini, a fost audiată vineri la Parchetul instanţei supreme. Ea a declarat că nicio secundă nu a vrut să se întâmple această tragedie şi că doreşte ca minţi deştepte să decidă în privinţa maidanezilor.

13 sept. 2013, 06:53
Bunica lui Ionuţ: Nu am vrut nicio clipă să se întâmple o tragedie

Aurica Anghel s-a prezentat la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, împreună cu un avocat, pentru a da o declaraţie în dosarul în care anchetatorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, în 2 septembrie, după ce a fost muşcat de câini pe un teren privat din apropierea Parcului Tei din Capitală.

La ieşirea din sediul Parchetului, Aurica Anghel a declarat că le-a spus procurorilor tot ce ştia şi tot ce a văzut, susţinând că ceea ce s-a întâmplat este o tragedie.

Bunica lui Ionuţ a mai spus că a avut grijă de copii, dar când a sesizat că aceştia lipsesc, nu a ştiut unde să-i caute, zona în care se afla fiind cu multe alei.

Întrebată despre situaţia câinilor maidanezi şi legea privind eutanasierea acestora, bunica lui Ionuţ a spus că roagă minţi mai deştepte decât ale ei să decidă soarta maidanezilor. Ea a arătat că nu şi-ar dori ca toţi câinii să fie ucişi, ci doar cei cu probleme.

Avocatul acesteia, Bogdan Bărbuceanu, a declarat că nu sunt motive juridice pentru punerea sub acuzare a bunicii lui Ionuţ, că aceasta va colabora cu anchetatorii pe parcursul anchetei pentru a se stabili adevărul şi că, cel mai probabil, asociaţiile de profil privind maidanezii vor fi cele trase la răspundere în acest dosar penal.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.