Burleanu recunoaşte: Am fost la un pas de dezastru, se rupeau contractele de sponsorizare

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, invitat în studioul Dolce Sport, a relatat modul de împărțire al primelor pentru calificarea la Euro-2016.

13 oct. 2015, 18:34
Burleanu recunoaşte: Am fost la un pas de dezastru, se rupeau contractele de sponsorizare

Întrebat cât urmează să primească FRF din partea UEFA după calificarea la Euro 2016, Răzvan Burleanu a răspuns: „Urmează să ne comunice UEFA. Într-o lună, două, vom afla sumele. E în jur de 8 milioane de euro. E vorba doar de calificarea în sine. O altă sumă importantă vine din contractele de sponsorizare„, s spus Răzvan Burleanu, la Dolce Sport.

Toate cele șase contracte aveau prevăzută această clauză de performanță, calificarea. Asta înseamnă aproximativ 2 milioane de euro. Dacă nu ne calificam, unele dintre ele nu le mai continuam, iar altele continuau pe venituri mai mici. Eram într-o zonă echivalentă cu dezastrul fotbalului românesc, nu numai a echipei naționale. Fotbaliștii au înțeles foarte bine acest lucru.

Citeşte şi Iordănescu către tricolori, după victoria din Feroe: O facem lată, aveţi grijă cum ajungeţi la avion!

Este o sumă fixă pe care jucătorii o au la dispoziție pentru prime și va fi repartizată în funcție de minutele jucate. Nu am făcut încă aceste calcule, cât primește fiecare jucător. Eu n-am acum nicio primă de calificare, nici eu, nici colegii din partea administrativă. Pe de altă parte, nu ascund că am întrebat la UEFA care ar fi modelul de prime pentru partea administrativă, și să-l aplicăm la nivel național.

Prima președintelui va fi mai mică decât a jucătorului, bineînțeles că va fi mai mică. Aceste sume vor fi aflate pentru că ele trebuie să fie aprobate de Comitetul Executiv”, a continuat Răzvan Burleanu.