Bursă de 800 de lei pe lună pentru tinerii care vor să contribuie la transformarea României într-o țară mai bună

Asociația Proiectul România 2030 oferă o bursă lunară consistentă tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani care vor să contribuie la transformarea țării.

12 feb. 2024, 15:13
Bursă de 800 de lei pe lună pentru tinerii care vor să contribuie la transformarea României într-o țară mai bună
Bursă de 800 de lei pe lună pentru tineri

Având în vedere că tinerii români se confruntă cu multe provocări și sunt tentați să părăsească țara, Asociația Proiectul România 2030 își propune să le ofere o alternativă, încurajându-i pe aceștia să participe activ la transformarea societății, care vine la pachet cu o bursă de 800 de lei pe lună.

Astfel, prin intermediul concursului „Inovează azi pentru România de mâine”, Asociația dorește să ofere o platformă unde tinerii își pot prezenta soluțiile creative pentru rezolvarea problemelor societății, subliniind astfel rolul esențial pe care îl pot avea în modelarea viitorului.

Citește și: Numărul burselor de merit, redus aproape la jumătate din anul școlar 2024 – 2025. Apare un nou tip de bursă școlară. Ce criterii vrea să introducă ministrul Educației

Pentru a putea participa la concurs, elevii sau studenții trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele cerințe:

  • au împlinit vârsta de 16 ani, la momentul înscrierii;
  • sunt înscriși la unele din formele de învățământ recunoscute de statul român, în România sau în străinătate, de stat sau private: gimnaziu, liceu, facultate/master/doctorat;
  • au maxim 30 ani împliniți;
  • sunt cetățeni români sau unul dintre părinți este cetățean român.

Persoanele eligibile sunt invitate să trimită lucrări, eseuri sau materiale multimedia pe tema „România 20230. Cum vezi TU viitorul României”, care să abordeze soluții pentru transformarea țării și combaterea factorilor ce contribuie la plecarea tinerilor.

Vor fi aleși minimum 50 de participanți care vor primi microgranturi tip bursă în valoare de 800 de lei pe lună, timp de șapte luni pentru fiecare proiect, cu valoarea totală de 5.600 de lei. Totodată, Asociația Proiectul România 2023 va acorda un premiu special de popularitate, în valoare de 2.000 de lei, lucrării cu cele mai multe aprecieri pe pagina de Facebook a Asociației, iar cel mai bun proiect evaluat de juriu va fi premiat cu 4.000 de lei.

Citește și: Burse studenţi 2024. Cum se obţine bursa specială de 13.500 de euro

Înscrierile se fac online, pe platforma http://www.ro2030.ro/concurs sau prin email la [email protected], până la data de 25 februarie 2024. Condițiile de participare și formularele necesare sunt disponibile pe site-ul concursului.

Asociația Proiectul România 2030 este un think-tank nonprofit, apolitic, dedicat generării unui Salt Istoric de dezvoltare a României. Pentru mai multe informații accesați www.ro2030.ro.