Bursa din New York a interzis „jocurile de noroc“

Bursa din New York se teme de pofta de jocuri şi de pariuri a brokerilor de pe Wall Street şi îi ameninţă cu legea, printr-un „memo“, care aminteşte faptul că în incinta sa jocurile de noroc sunt interzise. Ţintele mesajului: animatorii de pariuri legate sau nu de evenimente sportive. Ocazia: un meci de hochei al New York Giants.

18 ian. 2012, 18:48
Bursa din New York a interzis „jocurile de noroc“

Nota Bursei din New York (NYSE) a atras  atenţia, ieri, participanţilor la tranzacţii că „jocurile de noroc constituie o infracţiune în New York şi o încălcare a Regulilor de tranzacţionare“ ale Bursei. Mesajul dă drept exemplu organizarea de pariuri colective, legate de un eveniment sportiv (dar nu numai), în care participanţii plătesc pe organizatorul pariurilor. Sunt vizate orice fel de pariuri, inclusiv „jocurile numerice“.

Brokerii sunt, în fond, nişte copii mari, din moment ce, ca într-un regulament de ordine interioară dintr-o şcoală elementară, mesajul precizează că „telefoanele, calculatoarele, sau alte dispozitive de comunicaţii şi echipamente situate în ringul sau în alte locaţii aflate sub controlul NYSE nu pot fi utilizate pentru activităţi de jocuri de noroc“.

„Nu este vorba de nimic mai mult decât de un memo standard, referitor privire la politica noastră, a declarat un purtător de cuvânt al bursei din New York pentru Business Insider. „Într-adevăr, note similare au mai fost trimise şi înainte, iar NYSE a indicat faptul că nota aceasta a fost menită să decapiteze tentaţia organizării de jocuri de noroc în ringul Bursei, în perspectiva jocului decisiv de hochei din weekendul următor pe care îl va avea echipa  New York Giants“, mai spune Business Insider.