Burse de până la 10.000 de lei pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură

Publicat: Miercuri, 21 Noiembrie 2018 17:32 // Actualizat: Joi, 22 Noiembrie 2018 08:27 // Sursa: romaniatv.net

Municipalitatea suceveană va recompensa cu sume de până la 10.000 de lei olimpicii internaţionali care obţin premii, iar un proiect care să stabilească regulamentul în acest caz va fi aprobat în proxima şedinţă a Consiliului Local, a declarat miercuri primarul Ion Lungu.

Primarul Ion Lungu a spus că, potrivit propunerii de regulament, olimpicii internaţionali care vor obţine primul loc vor fi recompensaţi cu 10.000 de lei, cei care obţin locul doi vor primi câte 7.000 de lei iar cei de pe locul trei, 5.000 de lei.

Primarul a precizat că deja olimpicul David Turtureanu a fost recompensat cu 10.000 de lei printr-o hotărâre a Consiliului Local Suceava, va mai primi 7.000 de lei pentru clasarea pe locul al doilea la Olimpiada Internaţională de Astrofizică şi Astronomie, aceeaşi sumă urmând să primească şi cel de al doilea olimpic de la Colegiul Naţional ''Ştefan cel Mare'', Paul Rebenciuc.

Totodată, elevii şi profesorii din judeţ vor putea obţine premii în bani cuprinse între 200 şi 10.000 de lei din partea Consiliului Judeţean (CJ) Suceava pe baza performanţelor la olimpiadele şcolare, o hotărâre în acest sens urmând să fie aprobată în şedinţa deliberativului de săptămâna viitoare.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, iniţiatorul proiectului, arată în expunerea de motive că acest demers are drept scop ''recunoaşterea şi susţinerea performanţei şcolare din învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava''.

Stimulentele vor fi în funcţie de distincţia obţinută, elevii urmând să primească între 200 şi 10.000 de lei iar profesorii care au pregătit elevii premianţi vor primi sume de bani cuprinse între 300 şi 3.000 de lei, în funcţie de nivelul competiţiei la care au participat şi obţinut distincţiile respective. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
burse elevi CJ Suceava Gheorghe Flutur Ion Lungu premii elevi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
14 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H