Burse elevi 2022. Ce îi va propune vineri Consiliul Național al Elevilor premierului Nicolae Ciucă

Burse elevi 2022. Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor se întâlneşte vineri cu premierul Ciucă, pentru a discuta despre situaţie burselor de merit.

13 ian. 2022, 18:05
Burse elevi 2022. Ce îi va propune vineri Consiliul Național al Elevilor premierului Nicolae Ciucă

Burse elevi 2022. Elevii cer premierului Nicolae Ciucă modificarea ordinului care stabilește criteriile pentru acordarea burselor de merit.

Burse elevi 2022. Reprezentanţii elevilor se întâlnesc vineri cu Nicolae Ciucă

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor spune că mii de elevi au protestat în şcoli pentru a-şi arăta nemulţumirea legată de faptul că media pentru acordarea burselor de merit a fost crescută de la 8,50 la 9,50.

Citeşte şi BURSE ELEVI 2022. Cum se acordă BURSA DE MERIT, BURSA SOCIALĂ şi BURSA DE STUDIU

“Săptămâna aceasta au fost proteste ale elevilor în școli, mii de elevi au tras un semnal de alarmă și avem în vedere proteste de amploare și greve la nivel național și așteptăm să vedem pozițiile părinților și profesorilor. Săptămâna aceasta vom avea o discuție cu ei”, a spus președintele Consilului Național al Elevilor, Siviu Morcan, potrivit edupedu.ro.

Vineri, reprezentantul elevilor urmează să se întâlnească cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria pentru a discuta despre situaţia burselor de merit.

“Banii care sunt rezervați în fondul de burse vor fi investiți doar pentru burse și ne-au garantat că dacă până la sfârșitul anului școlar situația cu mediile se va modifica (n.red dacă mai scade numărul celor care au medii până în 9.50) atunci vor fi modificări și în Ordin astfel încât toți banii să poată fi cheltuiți până la sfârșitul anului calendaristic. Dar asta nu înseamnă că situația va fi rezolvată neapărat pentru că nu avem garanția că vor coborî media de la 9.50 și vrem să se modifice Ordinul cât de curând, astfel încât la următoarea rectificare bugetară să se poată suplimenta fondul pentru burse și pentru ceilalți beneficiari care nu vor mai avea bursă.

Asteptăm să vedem dacă în urma negocierilor va fi media 8.50, noi așa propunem. Asteptăm mediile de pe semestrul I pentru a compara cu mediile de anul trecut din aceeași perioadă, cu acea anomalie de care vorbea dl ministru, cu medii prea mari. Dacă vom vedea că se revine la normalitatea de dinainte, vom face o propunere oficială pentru modificarea ordinului. Facem calcule și dacă se revine la mediile cu un procent similar cu ce era înainte, (adică 25 % dintre medii erau de 8.50, comparativ cu 50 % anul trecut) la aproape un sfert de elevi cu 8.50 vom cere 8.50, daca vor fi mai mulți, atunci vom propune ceva fezabil și pentru ei,” a mai spus președintele Consilului Național al Elevilor.

Citeşte şi Vești bune pentru această categorie de elevi. Vor primi burse de merit mai mari! Toți școlarii care au medii peste 9,50 din acest loc trebuie să știe asta!


loading...
Partenerii noștri