BURSE pe un an întreg la Şcoala Americană din Bucureşti, cu masă şi laptop GRATUITE. CINE se poate înscrie

Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB) lansează o nouă ediţie a competiţiei burselor, la care se pot înscrie elevi din orice şcoală din România. Este vorba despre trei burse destinate elevilor din clasele a opta şi a noua, care acoperă taxele pentru un întreg an de studii, accesul la manuale şi alte obiecte de studiu, transportul zilnic de acasă la şcoală şi retur, deplasările de studiu organizate cu şcoala, masa de prânz, turnee sportive şi un laptop pentru uz şcolar.

07 feb. 2017, 13:34
BURSE pe un an întreg la Şcoala Americană din Bucureşti, cu masă şi laptop GRATUITE. CINE se poate înscrie

„Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB) demarează o nouă ediţie a competiţiei burselor, ocazie cu care elevii eminenţi, de la orice şcoală din România, care sunt interesaţi de o educaţie internaţională, pot aplica pentru înscrierea în programul instituţiei de învăţământ. Programul de burse AISB va fi lansat în data de 13 februarie. Vor fi acordate trei burse integrale pentru anul şcolar 2017-2018, disponibile elevilor din clasele a opta şi a noua”, anunţă instituţia de învăţământ.

Potrivit conducerii unităţii de învăţământ, bursele AISB acoperă taxele pentru un întreg an de studii, accesul la manuale şi alte obiecte de studiu, transportul zilnic de acasă la şcoală şi retur, deplasările de studiu organizate cu AISB, masa de prânz , turnee sportive şcolare şi un laptop pentru uz şcolar.

„Obiectivul programului de burse AISB este să ofere elevilor de orice naţionalitate, care nu se pot înscrie la programul de studiu AISB din cauza posibilităţilor financiare limitate, accesul la o educaţie internaţională”, arată instituţia.

De la începutul programului, în 1999, AISB a oferit burse pentru 35 de elevi din România, copii cu rezultate remarcabile în învăţământul de stat şi care, ulterior, au înregistrat performanţe şi în cadrul AISB, susţin reprezentanţii Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti.

„Beneficiarii burselor AISB sunt elevi care dovedesc capacităţi intelectuale deosebite, implicarea în activităţi comunitare şi de voluntariat şi care au un comportament etic din toate punctele de vedere, dar care au posibilităţi financiare limitate. Toţi aceştia vor beneficia de Programul Internaţional de Bacalaureat, un program care răspunde nevoilor elevilor foarte motivaţi şi care integrează cele mai bune practici internaţionale din întreaga lume”, spune Cătălina Gărdescu, director de admitere al AISB.

În sprijinul programului de burse, Şcoala Americană Internaţională de la Bucureşti va organiza, în 13 februarie, Ziua Porţilor Deschise Bursierilor, unde sunt invitaţi părinţii şi elevii interesaţi de programul AISB. Astfel, vor putea afla mai multe informaţii despre învăţământul în cadrul AISB şi vor vizita campusul şcolii.

Indiferent dacă au participat sau nu la Ziua Porţilor Deschise, elevii se pot înscrie la examinarea preliminară care va avea loc pe 4 martie, la ora 8.30, şi va consta în teste la limba engleză, matematică şi teste non-verbale.

Zece elevi selectaţi după prima examinare vor fi invitaţi să depună dosarul de înscriere şi să susţină un examen mai complex în 25 martie.

Comitetul de Burse AISB, care cuprinde profesori, membri din personalul administrativ, părinţi şi membri ai biroului financiar al şcolii, va revizui toate dosarele şi îi va invita pe elevi pentru un interviu pe data de 6 mai. Bursele vor fi anunţate de directorul Şcolii Americane pe 8 mai 2017.