Bursele pentru elevi au fost aprobate în Sectorul 1. Ce bani vor primi elevii

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis că în următoarea şedinţă de Consiliu Local va prezenta proiectul de hotărâre prin care elevii care au rezultate bune beneficiază de burse.

14 ian. 2021, 19:11
Bursele pentru elevi au fost aprobate în Sectorul 1. Ce bani vor primi elevii

Bursele pentru elevi care învață în școlile din Sectorul 1 vor fi plătite, anunţă primarul Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la faptul că primarul Clotilde Armand a tăiat bursele elevilor care învață în școlile și liceele din Sectorul 1, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit să facă următoarele precizări:

Informațiile apărute în cursul zilei de astăzi referitoare la tăierea burselor elevilor din Sectorul 1 sunt false și nu au nicio legătură cu realitatea. Elevii din Sectorul 1 își vor primi bursele. În următoarea ședință de Consiliu Local, primarul Clotilde Armand va prezenta spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului și a cuantumului burselor școlare.

”Toate știrile referitoare la tăierea burselor elevilor din Sectorul 1 sunt un veritabil fakenews care nu fac decât să creeze panică și neliniște în rândul părinților și copiilor. Pentru că dezinformarea de astăzi a depășit anumite limite, am depus deja sesizare la CNA împotriva unei televiziuni pentru propagarea informațiilor false”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Bursele pentru elevii care învață în școlile din Sectorul 1 vor fi plătiteÎn legătură cu informațiile apărute în…

Posted by Primăria Sector 1 Bucureşti on Thursday, January 14, 2021

Cuantumul burselor elevilor ar putea scădea, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, în decembrie.

Întrebată dacă menţine sau diminuează cuantumul burselor elevilor, ea a răspuns: „Asta e o dezbatere pe care va trebui să o avem când vom vota execuţia bugetară (…) Buget pentru a plăti cum a fost în trecut, când bugetul de cheltuieli nu era supraevaluat, cum a fost în anul 2020, un buget cum am avut atunci nu mai avem şi atunci nu putem să asigurăm cuantumul burselor aşa cum a fost”.

Potrivit lui Clotilde Armand, bursele nu vor fi la nivelul la care au fost, pentru că ar fi vorba şi despre o discriminare faţă de celelalte sectoare din Bucureşti, unde au o valoare mai mică.

Burse pentru elevi. Peste 2.000 de elevi vor primi bani de la stat