BURSELE ŞCOLARE tăiate în zeci de şcoli. Asociaţia elevilor ameninţă cu judecata

Publicat: Miercuri, 13 Noiembrie 2019 15:43 // Actualizat: Miercuri, 13 Noiembrie 2019 15:43 // Sursa: romaniatv.net

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a dat în judecată 12 consilii locale din judeţul Constanţa pentru că nu au respectat obligaţia legală de a acorda burse şcolare elevilor.

BURSE ELEVI. Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă că a depus la începutul acestei săptămâni 12 cereri de chemare în judecată împotriva a 12 consilii locale din judeţ. Este vorba de cele din localităţile Cogealac, Crucea, Băneasa, Hârşova, Lipniţa, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Topalu, Medgidia, Gârliciu, Dumbrăveni şi Mereni.

Se taie ALOCAŢIILE pentru 200.000 de elevi. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor

"Pe această cale, solicităm ferm primarilor UAT-urilor acţionate în instanţă să dispună de urgenţă alocarea de fonduri pentru bursele şcolare ale elevilor, precum şi adoptarea unei hotărâri de consiliu local pentru aprobarea burselor şi, astfel, să înceapă să arate interes faţă de educaţie şi faţă de elevi, lucru care, din păcate, până la acest moment le-a fost necunoscut", se arată în comunicatul Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Sursa citată menţionează că dreptul elevilor de a primi burse de merit, ajutor social, performanţă sau studiu este stipulat de articolul 82, alin. (1) din Legea educaţiei naţionale, iar obligaţia acordării acestor burse revine consiliilor locale.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Asociaţia Elevilor burse burse elevi burse scolare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 nov 19:16
Răspunde | Votează email 0 email
CA NU
IMI YIC CA NU MA ANGAJEAYA CA M/AM NASCUT PE 14.06.82 .ASTA E O PROSTIE.ASTA E DATA MEA DE NASTERE.LE TRANSMIT LA TEL.>ORDNUNG,BITTE,SI/MI RESPING APLICATIILE LA JOBURI,.SUNT FOARTE IN ORDINE.
13 nov 18:56
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
ACTELE TERORISTE SUNT INTERZISE:SPUN CA O DATĂ cu Ă ca am fost in spital,ca am uitat,ca nu vor sa ma lase sa am ce am dreptul,sa muncesc si ca vor sa ma omoare.Au innebunit de tot,se poarta terorist si fac foarte multe infractiuni acestia care au spus.Asta e problema,nu cum ne cheama,ce presupun ei,ce cuvinte ne pun in carca,ce jocuri rele fac si ce acuyatii ptr infractiunile lor ne pun noua in carca.Ei au probleme de comportament,nu eu,dupa cum tocmai am zis.Nu au voie sa faca asa ceva.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H