Buşoi îi dă replica lui Firea: Are o problemă de logică administrativă. Trafic mai fluid înseamnă mai multă infrastructură

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a criticat marţi ideea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a reduce numărul evenimentelor publice ca să se circule mai bine în oraş, el afirmând că aceasta are o problemă de logică administrativă, pentru că un trafic mai fluid înseamnă de fapt mai multă infrastructură.

05 iul. 2016, 10:06
Buşoi îi dă replica lui Firea: Are o problemă de logică administrativă. Trafic mai fluid înseamnă mai multă infrastructură

„Ideea primarului general de a reduce numărul evenimentelor publice ca să se circule mai bine în oraş este, probabil, o manifestare a temerii că, fiind aleasă doar de 14% dintre bucureşteni, este de preferat ca oamenii să se întâlnească mai rar în locuri publice, ca nu cumva să le vină idei critice faţă de administraţia Capitalei. Primarul Firea are o problemă de logică administrativă: trafic mai fluid nu înseamnă mai puţine evenimente, ci mai multă infrastructură. Dar este mai greu să construieşti decât să interzici sau să promiţi, cum promitea în campanie doamna primar Firea că îi va consulta pe bucureşteni”, a declarat Cristian Buşoi, potrivit unui comunicat transmis marţi. 

Potrivit acestuia, PNL va urmări cu atenţie desfăşurarea activităţii noului primar general.

Citeşte şi: Gabriela Firea vrea să mute concertele din Piaţa Constituţiei pe Arena Naţională sau la Romexpo

„PNL va urmări cu atenţie desfăşurarea activităţii noului primar general şi îi recomandă cu căldură Gabrielei Firea ca, atunci când nu ştie ce să facă în materie de administraţie, să sune un prieten din Voluntari sau chiar, mai bine, să apeleze la sfatul locotenenţilor din administraţia Pandele, pe care doamna Firea i-a implantat, de curând, la Primăria Generală”, a arătat Buşoi.

Totodată, el o îndeamnă pe Gabriela Firea să facă mult aşteptata autostradă suspendată.

„Ca o demnă continuatoare a performanţelor administrative ale fostului primar Oprescu, doamna Firea, dacă vrea să rezolve problema traficului, trebuie nu să interzică manifestările sportive în Bucureşti, ci să facă mult aşteptata autostradă suspendată, o soluţie certă de fluidizare a traficului”, a susţinut Buşoi.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai doreşte străzi din centrul Capitalei blocate cu activităţi de weekend şi a anunţat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituţie care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.

Potrivit acesteia, există multe zone neexploatate unde pot fi organizate evenimente, un exemplu în acest sens fiind Arena Naţională, Romexpo sau parcurile.

Ulterior, Firea a subliniat că nu doreşte relocarea evenimentelor stradale de mici dimensiuni şi că, în cazul organizatorilor de manifestări care nu îşi permit chiria de la Romexpo sau Arena Naţională, municipalitatea va propune parteneriate, suportând o parte din plata chiriei.