Buşoi: Înţeleg de ce Pieptea nu vrea să fie primar general. PNL aspiră cu şanse la Primăria Capitalei

Prim-vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, a afirmat, vineri, că liberalii nu au luat încă o decizie privind o eventuală asumare a interimatului la Primăria Capitalei în condițiile în care viceprimarul Cornel Pieptea nu dorește să îndeplinească atribuțiile de primar general.

11 sept. 2015, 12:51
Buşoi: Înţeleg de ce Pieptea nu vrea să fie primar general. PNL aspiră cu şanse la Primăria Capitalei

Pot să înțeleg de ce viceprimarul Cornel Pieptea nu dorește în acest moment să își asume o situație care este în plină desfășurare, cel puțin în ceea ce privește dezvăluirile care se fac despre putregaiul din ultimii ani. Evident nu este simplu să conduci o primărie cu o echipă managerială ce a fost construită de primarul aflat acum într-o situație foarte delicată, în arestul organelor de anchetă„, a declarat Cristian Bușoi, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că „este o decizie personală a colegului Pieptea„, acesta fiind „un om politic tânăr și cu mari perspective”.

Buşoi a anunţat că structurile de conducere ale PNL București, cu acordul și consultarea copreședinților la nivel național, se vor reuni în acest week-end sau la începutul săptămânii viitoare și se va lua o decizie în privința interimatului la PMB.

Întrebat care ar fi, în prezent, variantele în condițiile în care Pieptea refuză să preia interimatul, prim-vicepreședintele PNL a explicat că „fie celălalt viceprimar poate prelua, fie o altă persoană din interiorul grupului de consilieri PNL și-l asumă”. „Deocamdată nu s-a decis pe nicio soluție. Am luat doar act de o decizie unilaterală, personală a unui coleg, pe care eu o înțeleg perfect„, a subliniat Bușoi.

CITEŞTE ŞI: Lider PNL: Se impune DEMISIA lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general al Capitalei

Legat de alegerile locale de anul viitor, europarlamentarul a mai precizat că PNL are suficiente resurse interne pentru a aspira cu șanse la Primăria Capitalei în 2016.

„Nimic nu poate exclude un independent, v-am spus însă că, în opinia mea, — și simt că este o opinie împărtășită de mulți colegi din conducerea centrală a PNL — partidul are în acest moment suficiente resurse interne pentru a aspira cu șanse la Primăria Capitalei în 2016”, a spus Bușoi, într-o conferință de presă.

El este de părere că în interiorul PNL există suficienți oameni care își pot asuma cu succes o candidatură la Primăria Capitalei. „În interiorul marelui PNL există suficienți oameni cu experiență, viziune, cu un profil de transparență și verticalitate, care pot să își asume cu succes o candidatură la Primăria Capitalei”, a afirmat Bușoi.

Întrebat dacă în sondajele care se fac în PNL pentru Primăria Capitalei se vorbește și despre un candidat independent, el a menționat:

„S-au pus întrebări legate de profil. Mi s-a prezentat profilul, este acela al unui candidat implicat, care a avut realizări în activitatea sa politică sau profesională și mai ales care are un profil de integritate și de sinceritate. După 15 octombrie se va face acel sondaj hotărâtor pentru desemnarea candidatului”.

Acesta a făcut referire și la situația RADET, fiind de părere că bucureștenii ar putea rămâne fără căldură și apă caldă.

„În ceea ce privește RADET, incompetența și dezinteresul administrației Primăriei ne-au adus în fața unei situații extrem de grave, un faliment aproape iminent al Regiei și posibilitatea ca bucureștenii în această iarnă să rămână fără căldură și apă caldă.

Faptul că RADET a acumulat datorii uriașe de peste 3 miliarde de lei, că RADET funcționează și acum cu rețelele învechite din anii ’60, gândite pentru felul în care funcționa Capitala în anii ’60 — toate aceste lucruri au fost cunoscute de primarul Oprescu, dar lucruri pozitive nu s-au întâmplat în ultimii șapte ani”, a mai spus Bușoi.