Bustul regizorului Sergiu Nicolaescu va fi înlăturat după ce a obţinut aviz negativ de la Ministerul Culturii

Autorităţile locale din municipiul Târgu-Jiu au făcut public faptul că bustul regizorului Sergiu Nicolaescu, amplasat în centrul oraşului, a primit aviz negativ din partea Ministerului Culturii, lucru care va duce la înlăturarea operei din locul unde este acum amplasată.

10 apr. 2014, 08:55
Bustul regizorului Sergiu Nicolaescu va fi înlăturat după ce a obţinut aviz negativ de la Ministerul Culturii

Primarul Florin Cârciumaru a declarat că în perioada următoare se va lua legătura cu membrii familiei regizorului pentru demararea procedurilor de înlăturare a bustului.

„Am aflat de la Ministerul Culturii că bustul a primit aviz negativ. Trebuie să fie luat de acolo. Vom lua legătura cu familia lui Sergiu Nicolaescu pentru a face demersurile necesare în acest sens. Vor putea să vină cu alt bust, iar dacă nu o vor face, se va ocupa primăria de acest lucru. Sergiu Nicolaescu merită o statuie în oraşul în care s-a născut, mai ales că şi cinematograful de aici îi poartă numele”, a afirmat Cârciumaru, potrivit Agerpres.

Pe 6 decembrie 2013 a avut loc dezvelirea bustului lui Sergiu Nicolaescu, la un an după ce acesta a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Târgu-Jiu. Încă de la inaugurarea statuii au apărut numeroase discuţii privind asemănarea bustului cu originalul, fapt care a dus în final la obţinerea avizului negativ din partea Ministerului Culturii.

Monumentul a fost realizat de sculptorul Rodion Gheorghiţă şi comandat de către Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România.