BUTE DEGALE. Lucian Bute va lupta pe 28 noiembrie pentru centura IBF cu James DeGale

BUTE DEGALE. Lucian Bute va lupta pe 28 noiembrie pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, contra deținătorului acestei centuri, britanicul James DeGale, meciul urmând să aibă loc la Centrul Vidéotron din Quebec.

06 oct. 2015, 16:48
BUTE DEGALE. Lucian Bute va lupta pe 28 noiembrie pentru centura IBF cu James DeGale

BUTE DEGALE. Anunțul că Lucian Bute va boxa împotriva lui James DeGale la acea dată a fost făcut marți, într-o conferință de presă la Centrul Vidéotron. Va fi primul meci de box organizat în noul amfiteatru, inaugurat pe 8 septembrie. Promotorii doresc ca sala să fie plină și și-au fixat un obiectiv de 12.000 de spectatori.

Bute, 35 ani, cu 32 victorii și 2 înfrângeri în palmares, are șansa să recâștige centura mondială pe care a deținut-o între 2007 și mai 2012, când a fost învins de Carl Froch la Nottingham.

DeGale, 29 ani, cu 21 de victorii și o înfrângere, a devenit campion mondial IBF în mai 2014, după ce l-a învins pe americanul Andre Dirrell. Ca amator, britanicul a câștigat medalia de aur la JO 2008, la categoria mijlocie.

„Sunt foarte bucuros să revin aici în Quebec. Am amintiri frumoase aici, unde am boxat de patru ori. Mă simt privilegiat să boxez aici și am cu adevărat intenția să-mi îndeplinesc visul de a redeveni campion mondial”, a declarat Lucian Bute la conferința de presă.