BUTE-PASCAL: „Să treacă de primele cinci runde şi va câştiga”.

BUTE-PASCAL: Meciul Bute-Pascal, de la Montreal, va fi în direct pe Digi Sport 1 duminică, de la ora 06:00.

18 ian. 2014, 22:39
BUTE-PASCAL: „Să treacă de primele cinci runde şi va câştiga”.

BUTE-PASCAL, ULTIMELE ORE: Lucian Bute a preferat să stea alături de apropiaţi, să ia gustări mici – cartofi, carne de vita şi legume. sub atenta supraveghere a unui nutriţionistă şi să doarmă mult pentru a fi în formă maximă. De partea cealaltă, Jean Pascal a preferat să insiste pe pregătirea mentală, antrenorul acestui declarând că nu i-a mai dat niciun sfat în ultima zi. 

BUTE-PASCAL: Cu doar câteva ore rămase până la meciul cu Jean Pascal, românul Lucian Bute este văzut drept câștigător sigur de către fostul vicecampion olimpic Marian Simion, însă cu o singură condiție: să treacă de primele 5 reprize, când haitianul își valorifică la maximum explozia.

Simion se bazează pe frecvența mai bună a loviturilor lui Bute, mizând că fostul campion mondial la categoria super-mijlocie versiunea IBF va puncta mai mult și, în cazul unei decizii la puncte, va fi preferat de arbitrii judecători.

„Pascal e un boxer de explozie și lovește foarte puternic. E mai puternic decât Bute, dar dacă Lucian depășește primele 4-5 reprize, când Pascal nu mai are o asemenea explozie și atâta forță, cred că va reuși să se impună, pentru că are o frecvență mai mare la brațe și cred că va reuși să puncteze mai mult.”, a declarat Marian Simion, în cadrul emisiunii „Campionii Digi Sport”.

BUTE – PASCAL. Amânat aproape opt luni, meciul BUTE – PASCAL va avea loc duminică dimineaţa şi va putea fi urmărit în direct pe DigiSport 1 şi LIVE TEXT pe RomaniaTV.net, de la ora 06.15.

 

Întâlnirea din ring a fost prefaţată de conferinţa de presă, unde JEAN PASCAL s-a declarat extrem de deranjat de declaraţiile făcute de LUCIAN BUTE în ultimele săptămâni. „Când te referi la naţionalitatea oamenilor, la rasa lor, la convingerile lor religioase, la orientarea lor sexuală sau dacă vorbeşti despre familiile lor… Asta e lipsă de respect, iar nu nu am făcut niciodată aşa ceva„, a subliniat Jean Pascal. „Dimpotrivă, Lucian Bute, în ultima vreme, a dovedit lipsă de respect, a spus ceva care m-a şocat. A spus că îmi va închide botul. Doar animalele au bot, eu sunt om, am gură. Dacă are curaj, Bute să vină să mi-o spună în faţă„, a mai declarat Pascal, în timp ce Lucian Bute a precizat că a fost vorba doar de o expresie pe care a învăţat-o în Quebec şi nu a dorit să insulte. Bute a recunoscut că există lucruri de reglat între cei doi, dar ”le vom regla în ring”.

Peste 20.000 de bilete s-au vândut pentru meciul BUTE – PASCAL, considerat poate cel mai important din istoria boxului canadian.

BUTE-PASCAL: Şanse împărţite

BUTE- PASCAL. „Sunt pregătit pentru furtună” a fost mesajul postat de LUCIAN BUTE pe Facebook, după cântarul oficial de dinaintea meciului cu JEAN PASCAL, programat duminică dimineaţa, la Montreal.

Meciul cu PASCAL este decisiv pentru cariera lui LUCIAN BUTE, el putându-l relansa în lupta pentru titlul de campion mondial sau, dimpotrivă, să-l forţeze să pună capăt carierei.

Reporterii România TV au mers la Pechea, în localitatea natală a lui LUCIA BUTE, unde au vorbit inclusiv cu primul antrenor al acestuia, Felix Păun. „Lucian are şanse 50% la victorie. Ambii sunt boxeri de mare valoare. Jean Pascal este un luptător puternic, recunoscut, a avut meciuri mari. Este foarte rezistent. Lucian este un sportiv mobil şi foarte rapid, deci fiecare va lupta cu armele sale. Sfatul pe care eu i l-aş da lui Lucian ar fi să se deplasaze cât mai mult, să lovească de la distanţă.

Cred că va privi acest meci cu mult mai mult realism decât pe cel cu Carl Froch, din mai 2012. A fost usturător acel eşec şi a trebuit să ia totul de la zero. În cazul în care va pierde acest meci eu îl sfătuiesc să se retragă, pentru a nu păta acel palmares foarte frumos construit de-a lungul timpului„, a declarat Feli Pău, pentru România TV.

BUTE-PASCAL: Fanii, antrenorii şi specialiştii, mizează pe Bute

Anii la rând în care Lucian Bute îi făcea fericiţi pe români cu victoriile sale n-au fost uitaţi, iar pugilistul gălăţean a fost asaltat cu mesaje de încurajare pentru meciul împotriva lui Pascal, mai ales pe pagina personală de Facebook. „Hai, Luci, dă-i tare!”, a exclamat Gabi Pasat, în timp ce Adrian Pintilie a spus: „Atât îmi doresc de la Bute, mult tupeu în ring, că în rest e un boxer foarte talentat. Baftă, Lucian!”. De asemenea, Bute are fani nu doar în România, ci şi în Canada, ţara care l-a „adoptat” ca luptător.
Nici primii săi doi antrenori nu s-au lăsat mai prejos şi i-au transmis lui Bute să aibă încredere în forţele proprii. Felix Păun, antrenorul care i-a vegheat primii paşi în box celui care avea să devină Mister K.O, a spus că mobilizarea va fi decisivă. „Dacă Lucian va reuşi să treacă peste momentele grele din meci, atunci are şanse foarte mari să câştige”. Cel de-al doilea antrenor al lui Bute, Octavian Tabără, e de părere că gălăţeanul trebuie să-şi scoată la iveală calităţile. „Să lovească şi să plece, să nu stea la bătaie, astfel să-şi pună în valoare viteza şi tehnica. Dacă tactic şi fizic este foarte bine pregătit, n-are cum să piardă acest meci”.
Specialiştii de box din România înclină să creadă că Bute se va impune. Cristian Ciocan, Rudel Obreja, Mihai Leu şi diverşi jurnalişti de specialitate sunt convinşi că Bute poate să-l doboare pe Pascal.

Meciul BUTE – PASCAL se va juca duminică dimineaţa, de la ora 06.15, va fi televizat de DigiSport şi va putea fi urmărit LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.