BUTE-PASCAL: Presa canadiană îl face KO pe Lucian Bute

BUTE-PASCAL: Pugilistul Lucian Bute a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, duminică dimineaţă, la Centre Bell din Montreal.

19 ian. 2014, 08:04
BUTE-PASCAL: Presa canadiană îl face KO pe Lucian Bute

BUTE-PASCAL: Cea mai cunoscută revistă de specialitate din lume, Ring Magazine, a scris pe marginea meciului dintre Jean Pascal şi Lucian Bute. „Pascal l-a dominat pe Bute în drumul spre o victorie la puncte, venită în unanimitate.

Pascal l-a dominat pe un Bute apatic prin rafalele sale feroce care şi-au atins în multe rînduri ţinta, cu predilecţie zona ochilor. Nici un luptător nu a fost însă grav rănit sau trimis la podea. Bute a fost inexplicabil de ezitant de-a lungul luptei, aşa cum colţul său i-a spus tîrziu să forţeze.

Cea mai bună repriză a fost ultima, în care a descărcat zeci de pumni, într-un efort susţinut, forţînd KO-ul, dar prea tîrziu”.

BUTE-PASCAL: „Fanii canadieni nu mai vor revanşa. A fost o luptă plictisitoare”

„Într-unul dintre cele mai slabe meciuri ale sale, fostul campion mondial IBF la supermijlocie a fost bătut zdravăn de Jean Pascal. Bute parcă a avut mîinile legate pînă în repriza a 12-a, cînd abia atunci a uitat frica faţă de Pascal”, a notat site-ul boxing news 24, specializat exclusiv pe box.

„După luptă Bute a mărturisit că vrea revanşa, dar nu cred că fanii ar fi interesaţi avînd în vedere cît de plictisitoare a fost lupta.Pascal se poate gîndi la Adonis Stevenson sau la Serghei Kovalev, lupte care l-ar aduce în atenţia tuturor”, e părerea semnatarului articolului, Allan Fox. „Ca în toate luptele sale de pînă acum, Pascal şi-a terminat gazul după runda a 9-a, dar Bute n-a reuşit să profite”.

BUTE-PASCAL. Montreal Gazette îl face praf pe Bute: „Trebuia trezit înainte să intre în ring”

„Poate că Lucian Bute nu a aflat, cineva să-l anunţe. Meciul a fost programat sîmbătă noaptea, dar nu a apărut în ring. Poate că atunci cînd se pregătea în vestiar, unul dintre oamenii din staff ar fi trebuit să-i dea una peste cap să-l trezească”, au notat jurnaliştii de la Montreal Gazette.

BUTE-PASCAL: Sunt dezamăgit, m-am pregătit bine

„Sunt dezamăgit, eram încrezător şi m-am pregătit bine. Am fost ezitant, dar la final mi-am dat drumul la braţe”, a declarat Lucian Bute.

„Jean Pascal a fost mai bun şi îl felicit. Ne aşteptam să fie agresiv, dar m-a surprins puţin. Am fost ezitant şi am plătit”, a adăugat pugilistul român.

Antrenorul Stephan Larouche a afirmat că Jean Pascal a luptat mai bine în câteva rânduri. „Nu este o zi bună pentru noi. Jean a fost mai bun de câteva ori. Lucian a avut o presiune ezitantă, şi-a găsit cu greu ritmul”, a spus Larouche.

Potrivit presei canadiene, după meci Bute a spus că vrea revanşa, conform unei clauze din contract, însă Pascal nu a părut interesat, canadianul afirmând că vrea să lupte cu cei mai bun pugilişti ai categoriei sale şi a evocat în acest sens numele lui Carl Froch.

Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie, după ce pugilistul român a fost operat.

Bute (31-1, 24 KO) a pierdut în mai 2012 centura IBF la supermijlocie şi a mai luptat într-un singur meci, cu rusul Denis Gracev, în noiembrie 2012.