BUTOANE de PANICĂ, montate în şcolile din Capitală. Vezi când pot fi apăsate şi ce se întâmplă

Toate şcolile şi grădiniţele din sectorul 1 al Capitalei sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliției Locale. Acestea pot fi utilizate în caz de furt, violenţă, urgenţe medicale sau incendii. Timpul de răspuns al echipelor de intervenție este de maxim 7 minute de la acționarea acestora.

02 oct. 2014, 09:36
BUTOANE de PANICĂ, montate în şcolile din Capitală. Vezi când pot fi apăsate şi ce se întâmplă

Toate unităţile de învăţământ din Sectorul 1 al Capitalei au fost dotate cu butoane de panică conectate direct la dispeceratul Poliţiei Locale. Echipamentul de alarmare este montat în fiecare unitate de învățământ într-un loc ușor accesibil personalului de pază și se utilizează în următoarele situații: pătrundere fără drept în unitatea de învățământ, intrare prin efracție, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii și liniștii publice, urgențe medicale sau în caz de incendiu.

De asemenea, administrația locală a montat, până în prezent, zeci de camere de supraveghere în aproape jumătate din școlile și liceele din Sectorul 1 care asigură o monitorizare permanentă a tot ce se întâmplă în zonă şi permit intervenția rapidă a poliţiştilor locali atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor. Camerele supraveghează permanent accesul, zonele de recreere şi perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ şi sunt racordate la Dispeceratul Central al Poliției Locale.

Şi în sectorul 2 al Capitalei, unităţile de învăţământ au fost dotate cu butoane de panică.

Primăria sectorului 2 a implementat anul acesta şi butonul de panică la toate cele 125 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, care va asigura o reacţie promptă a echipajelor Poliţiei Locale Sector 2 în caz de urgenţă. Părinţii elevilor nu trebuie să plătească niciun leu pentru buna funcţionare a sistemelor de protecţie, ele fiind suportate integral din bugetul local al Primăriei sectorului 2„, potrivit reprezentanţilor primăriei.