Butonul din mașină care te ajută să reduci consumul de combustibil pe timpul verii. Poți face economii considerabile

Acest buton din mașină te ajută să economisești combustibil pe timp de vară, atunci când folosim aerul condiționat.

09 iul. 2023, 08:42
Butonul din mașină care te ajută să reduci consumul de combustibil pe timpul verii. Poți face economii considerabile

Temperaturile ridicate sunt din ce în ce mai greu de suportat, așa că șoferii pornesc aerul condiționat în mașină, lucru care duce la creșterea consumului de combustibil. Cea mai simplă metodă pentru a reduce consumul este folosirea butonului de recirculare a aerului. Astfel, instalația de aer condiționat va recircula aerul deja prezent și îl va aduce la temperatura optimă.

Citește și: Butonul secret de care mulți șoferi nu știu că îl au la mașină. Este extrem de util mai ales pe timp de noapte

„Compresorul are nevoie de energie pentru ca sistemul de aer condiționat al mașinii să funcționeze. Așa că va folosi o cantitate mică de combustibil atunci când sistemul e activat”, a declarat Bradley Jando, din cadrul Kwik Fit.

Acest buton se află în zona de reglarea a aerului condiționat din mașină, iar efectul de reducere al consumului se aplică și la mașinile electrice.

Citește și: Cât de des trebuie să faci schimbul de ulei la mașină. Motorul poate fi afectat puternic dacă nu faci acest lucru la timp

„Poate să reducă acest consum de combustibil cu până la 10%. Și efectele sunt mai ales vizibile atunci când vine vorba de călătoriile scurte. Atunci când pornești, sistemul de aer condiționat trebuie să muncească din greu pentru ca temperatura din interior să atingă un nivel confortabil”, a continuat acesta.