Buzău. Peste 125 de hectare de vegetaţie uscată incendiate în ultimele 24 de ore

Pompierii din cadrul ISU Buzău au intervenit în ultimele 24 de ore la șapte incendii de vegetație uscată care au totalizat o suprafață de peste 125 de hectare.

30 iul. 2016, 09:30
Buzău. Peste 125 de hectare de vegetaţie uscată incendiate în ultimele 24 de ore

Potrivit ISU Buzău, în această săptămână media a fost de patru-cinci incendii de vegetație uscată pe zi, informează Agerpres.

„În satul Bălteni, comuna C.A.Rosetti, vineri după-amiază au ars 120 de hectare de miriște, vegetație uscată și mărăciniș, existând riscul de a se extinde la culturile din apropiere”, a declarat pentru Agerpres Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Citeşte şi Incendiu devastator în Spania. Un parc natural este în pericol

Potrivit sursei citate, „la C.A.Rosetii, alături de pompieri au acționat vreme de patru ore și membrii Comitetului de Urgență din localitate, precum și proprietarul terenului cuprins de flăcări, care au intervenit cu mai multe cisterne cu apă”.

Alte incendii de vegetație uscată au mai fost în satul Sălcioara, comuna Ghergheasa, o suprafață de patru hectare, alte două pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, la Râmnicu Sărat, Scurtești, comuna Vadu Pașii și în zona Drăgaică din municipiul Buzău.

Sursa citată a precizat că toate aceste incendii au avut drept cauză focul în spații deschise, cu o singură excepție, cel de pe centura municipiului Buzău, în zona Fabricii de bere, unde focul a fost provocat de o țigară aruncată la întâmplare de un trecător neidentificat.


loading...