Buze crăpate? Soluţii la îndemână pentru hidratarea buzelor în sezonul rece

Buzele crapate si iritate reprezinta o problema frecvent intalnita iarna, care apare din cauza umiditatii scazute specifice sezonului rece, dar si a diferentei mari de temperatura dintre mediul extern si cel din interior.

06 ian. 2016, 07:30
Buze crăpate? Soluţii la îndemână pentru hidratarea buzelor în sezonul rece

Pentru prevenirea si tratarea buzelor crapate, multe persoane apeleaza la balsamul de buze, insa deseori acesta se dovedeste a fi ineficient. In continuare va prezentam solutii la indemana pentru hidratare buzelor in sezonul rece!

Buze crapate? Iata ce trebuie sa faci noaptea!

In primul rand, trateaza buzele separat de restul fetei! Produsele de ingrijire a tenului trebuie sa intre temeinic in piele inainte de culcare si nu trebuie aplicate si pe buze, caci anumite ingrediente precum acidul salicilic, peroxidul de benzoil sau retinoizii (care se regasesc deseori in produsele pentru ingrijirea fetei) irita prodund buzele, explica Doris Day, profesor dermatologie la Centrul Medical Langone din New York.

In al doilea rand, atentie la spalatul pe dinti! Pasta de dinti patrunde usor in santurile naturale ale buzelor si cauzeaza iritare si deshidratare, fiind una dintre principalele cauze ale buzelor crapate si iritate, explica dermatologul Sejal Shah. Din acest motiv, la periajul dentar trebuie avut mare grija ca pasta de dinti sa nu se intinda pe buze. Exista si un mic truc prin care se poate preveni deshidratarea buzelor cauzata de pasta de dinti: aplicarea unei bariere de vaselina pe buze inainte de periaj.

In al treilea, exfolierea trebuie sa fie adaptata buzelor! Exfolierea este, intr-adevar, esentiala pentru regenerarea celulara prin indepartarea celulelor moarte. Insa buzele sunt mult mai sensibile decat restul tenului, motiv pentru care nu trebuie folosit acelasi produs de exfoliere pentru fata si pe buze. Exfolierea buzelor este recomandata o singura data pe saptamana prin aplicarea unor miscari lente si delicate ale periutei de dinti (perfect curata, fara pic de pasta de dinti pe ea!).

Citeste pe Lyla.ro ce trebuie sa faci ziua pentru a-ti vindeca de buzele crapate!