C.T. Popescu, către credincioşi: Aveţi nevoie de zăhărelul Învierii ca să fiţi creştini?

Într-un editorial publicat în "Gândul", publicistul Cristian Tudor Popescu se adresează celor care sărbătoresc Învierea imputându-le faptul că au nevoie de acest miracol pentru a crede cu adevărat în Iisus. "Fără perspectiva Raiului nu puteţi fi buni şi cinstiţi?", scrie C.T. Popescu.

05 mai 2013, 16:17
C.T. Popescu, către credincioşi: Aveţi nevoie de zăhărelul Învierii ca să fiţi creştini?

Jurnalistul deplânge că fundamentul credinţei este pentru mulţi miracolul învierii christice şi nu învăţătura acestuia. „Stimaţi credincioşi în Iisus, presupunând că tot ce scrie în Noul Testament este adevărat, de ce e nevoie de Învierea Lui ca să credeţi în El? Dacă suferind tot ce-a suferit şi spunând oamenilor tot ce-a spus, Iisus n-ar fi dispărut din cavou, rămânând să putrezească acolo ca un om, adevărul vieţii şi învăţăturilor Lui era altul? E mai puternică Moartea decât Cuvântul?”, se întreabă jurnalistul.

Primatul miraculosului asupra învăţăturii lui Christos pentru credinciosul de rând ar arăta, în opinia lui Cristian Tudor Popescu, o credinţă şovăielnică precum cea a apostolului Toma. „Oare, dacă nu Îl iubiţi pe Iisus decât cu condiţia să fie nemuritor, nu vă comportaţi cu toţii ca nişte Toma Necredincioşi? Fără perspectiva Raiului nu puteţi fi buni şi cinstiţi? Nu vă puteţi iubi aproapele? Aveţi nevoie de zăhărelul Învierii ca să fiţi creştini?”, mai scris Popescu.


loading...
Partenerii noștri