C.T. Popescu, către credincioşi: Aveţi nevoie de zăhărelul Învierii ca să fiţi creştini?

Publicat: Duminică, 05 Mai 2013 19:17 // Actualizat: Duminică, 05 Mai 2013 19:17 // Sursa: RTV.net

Într-un editorial publicat în "Gândul", publicistul Cristian Tudor Popescu se adresează celor care sărbătoresc Învierea imputându-le faptul că au nevoie de acest miracol pentru a crede cu adevărat în Iisus. "Fără perspectiva Raiului nu puteţi fi buni şi cinstiţi?", scrie C.T. Popescu.

Foto: jurnalul.ro

Jurnalistul deplânge că fundamentul credinţei este pentru mulţi miracolul învierii christice şi nu învăţătura acestuia. "Stimaţi credincioşi în Iisus, presupunând că tot ce scrie în Noul Testament este adevărat, de ce e nevoie de Învierea Lui ca să credeţi în El? Dacă suferind tot ce-a suferit şi spunând oamenilor tot ce-a spus, Iisus n-ar fi dispărut din cavou, rămânând să putrezească acolo ca un om, adevărul vieţii şi învăţăturilor Lui era altul? E mai puternică Moartea decât Cuvântul?", se întreabă jurnalistul.

Primatul miraculosului asupra învăţăturii lui Christos pentru credinciosul de rând ar arăta, în opinia lui Cristian Tudor Popescu, o credinţă şovăielnică precum cea a apostolului Toma. "Oare, dacă nu Îl iubiţi pe Iisus decât cu condiţia să fie nemuritor, nu vă comportaţi cu toţii ca nişte Toma Necredincioşi? Fără perspectiva Raiului nu puteţi fi buni şi cinstiţi? Nu vă puteţi iubi aproapele? Aveţi nevoie de zăhărelul Învierii ca să fiţi creştini?", mai scris Popescu.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cristian Tudor popescu CTP înviere CTP Isus
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
08 mai 20:37
...domn Cristian Tudor Popescu, Rãspund întrebãrilor dumneavoastrã adresate credincioşilor prin articolul “C.T. Popescu, către credincioşi: Aveţi nevoie de zăhărelul Învierii ca să fiţi creştini?” Pentru cã sunt inclusã în categoria...
07 mai 21:14
...Tudor Popescu, Rãspund întrebãrilor dumneavoastrã adresate credincioşilor prin articolul “C.T. Popescu, către credincioşi: Aveţi nevoie de zăhărelul Învierii ca să fiţi creştini?” pentru cã sunt inclusã...
06 mai 18:13
Răspunde | Votează email 0 email
Valeria
D-le CTP,de ce vrei d-ta sa slujesti pe antihrist,razand de ortodocsi,de Inviere...Cu toate ca te pretinzi destept,a toate stiuitor si, mai ales ,judecator al aproapelui,nu valorezi nici cat o ceapa degerata in fata puterii lui Dumnezeu.Ca sa fii intr-adevar desept si intelept, stai cateva luni de zile ,fara sa faci nimic altceva, decat sa citesti Sf. noastra Carte de capatai a Bisericii noastre,Sfanta Biblie.Dupa ce ai citit(studiat chiar)cele 1400 si ceva de pagini,vei inchide cartea atat de naucit,chiar bolnav,pentru ca vei descoperi acolo Duhul lui Dumnezeu Care ,daca vei citi fara mandrie,fatarnicie ,iubire de sine El,Duhul Sfant se va plimba in inima d-tale cea impitrita de rautati si judecati lumesti ,va inmuia putin cate putin toata ghiata care ti-a tinut chircta inima de copil si pana la acesti ani cand ,iata ,te chiama si pe D-ta la Cina cea de Taina a Invieri Sale si a mantuirii noatre.Da,Dumnezeu ,pentru ca sa credem in El a trimis pe proroci sa vorbeasca despre El.Cine esti ,cum Te cheama a intrebat Moise in muntele Sinai.Iar Dumnezeu i-a raspuns,fara sa sa supere de indrazneala;Mi-au trebuit ani sa inteleg raspunsul lui Dumnezeu Care vrea sa zica ca EU sunt Adevarul,raspuns pe care Domnul nostru IIsus Hristos,Fiul lui Dumnezeu, il va completa in Noul Testament:
06 mai 14:22
Răspunde | Votează email 1 email
UN TARAN AMERICAN
BRAVO CTP,ai avut curaj sa le spui romanilor si multimii,dar nu stiu citi sint intelepti si vad adevarul.
Mi-e teama ca multi sint orbi si nu vad ce este in jurul lor.
06 mai 07:28
Răspunde | Votează email 0 email
Adevarul doare..
stati cu lumanarea in mana si va faceti cruci numai cand sunt sarbatori...ca vorba aia..sunteti credinciosi. Dupa sarbatori deveniti aceleasi mizerii de oameni.Bravo CTP...respect!
06 mai 02:13
Votează email -2 email
...celor care sărbătoresc Învierea imputându-le faptul că au nevoie de acest miracol pentru a crede cu adevărat Citește mai departe...

See unique - 

...
05 mai 22:58
Răspunde | Votează email 2 email
crestin
Invierea lui Hristos este cel mai important aspect al crestinismului. Biblia afirma: " 1 Corinteni 15:14 Şi dacă n-a înviat Hristos, atunci propovăduirea noastră este zadarnică, şi zadarnică este şi credinţa voastră.".... deci NU, moralitatea si valorile crestine nu au nici o valoare fara invierea lui Hristos!
05 mai 20:48
Răspunde | Votează email 2 email
Stefan
De unde stii tu care este relatia mea cu Iisus, domnule ziarist? De ce generalizezi si sustii ca toti crestinii se comporta precum Toma necredinciosul?
05 mai 20:02
Răspunde | Votează email 3 email
radu
da idiotule! invierea e totul!
05 mai 19:23
...Aveţi nevoie de zăhărelul Învierii ca să fiţi creştini?”, mai scris Popescu. Source Article from http://www.rtv.net/c-t-popescu-catre-credinciosi-aveti-nevoie-de-zaharelul-invierii-ca-sa-fiti-crestini_78521.html ...
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H