Câți bani lasă românii la outlet. Câţi intră şi câţi cumpără de fapt

După aproximativ patru ani de la deschiderea primului centru comercial tip outlet din România, dezvoltatorul a reușit să îi determine pe 70% din vizitatorii centrului comercial să cumpere.

21 ian. 2012, 07:31
Câți bani lasă românii la outlet. Câţi intră şi câţi cumpără de fapt

Criza financiară a adus anul trecut mai mulți bani în buzunarele Liebrecht&wooD, dezvoltatorul singurului centru comercial de tip outlet din România, Fashion House Outlet. După aproximativ patru ani de la inaugurarea magazinului, numărul de vizitatori care cumpără a ajuns la cea mai mare nivel- de aproximativ 70%, au declarat pentru RTV.NET oficialii Fashion House. În medie, în timpul weekend-urilor, 15-20.000 de vizitatori trec pragul outletului.

Vânzări în creștere

Per total, comparativ cu 2010, vânzările centrului comercial au crescut anul trecut cu aproximativ 20%. De asemenea, valoarea coșului de cumpărături a crescut cu 10% comparativ cu 2010, astfel că, valoarea medie a unui bon de cumpărături este în jurul valorii de 150 de lei per vizită.

La inaugurarea centrului comercial, oficialii Liebrecht& wooD au declarat că se așteaptă ca fiecare vizitator să lase în magazine în medie 100 de euro. „Performanțele legate de vânzări în 2011 au depășit bugetul estimat, ceea ce demonstrează că în general cumpărătorii își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția către produse de calitate, chiar dacă acestea nu fac parte din cele mai recente colecții. Conform unui studiu intern, peste 60% dintre cumpărători au redus cheltuielile cu încălțămintea și imbrăcămintea anul trecut. Este clar că oamenii sunt din ce in ce mai interesați de un raport corect calitate-preț în actualele condiții economice”, ne-a declarat Mia Deaconu, marketing manager Fashion House.

Branduri noi

Anul trecut au deschis în Fashion House Center retaileri precum Reebok, Reflections, Santa Barbara, Brands Avenue, Eponge, Guy Laroche, Kipling sau Damat/DS, dar au fost și comercianți care au renunțat la spațiile închiriate în centrul comercial. “De la data deschiderii până în prezent există un număr de retaileri atât locali cât şi internaţionali care, fie au experimentat probleme financiare serioase (cazuri de insolvenţă sau chiar faliment) fie și-au încheiat afacerile pe teritoriul României. Câteva exemple în acest sens fiind: Timberland, Nautica(Cipru), Benetton, Rafar Brands (Ohlsen/Debenhams), Diverta, Cup & Cino(toți membri ai grupului RTC), Players Room(Ungaria)”, a explicat Deaconu. Astfel, în momentul de față, gradul de ocupare al magazinului este de puțin peste 90%.

Se mai deschid magazine

Proiectul Fashion House Outlet, a cărui suprafață totală ajunge la 15.768 de metri pătrați, a fost prevăzut să se deschidă în patru etape, dar până la ora actuală compania nu a trecut nici la închirierea pentru cea de-a doua fază. Acest lucru se va întâmpla în cea de-a doua jumătate a acestui an, cred oficialii companiei.

Fashion House Outlet este situat la kilometrul 13 pe autostrada București-Piteşti în cadrul West Park, este un proiect al dezvoltatorului belgian Liebrecht & wooD și a presupus o investiție de 65 de milioane de euro.