Ca va mânca Kim Jong-Un la cina de la întâlnirea cu omologul său din Sud, Moon Jae-In

Liderul nord-coreean Kim Jong Un va fi servit cu un fel elveţian la cina din cursul summitului cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, o încercare evidentă de a-i aminti anii de şcoală, scrie BBC News. Kim a studiat în Elveţia, o informaţie niciodată confirmată în mod oficial.

24 apr. 2018, 20:03
Ca va mânca Kim Jong-Un la cina de la întâlnirea cu omologul său din Sud, Moon Jae-In

Kim Jong Un va fi servit la summitul din Sud cu rösti, un fel elveţian, care să-i amintească de anii de şcoală. În meniu figurează şi un fel cu peşte de mare, în onoarea lui Moon, care să-i amintească portul Busan, localitatea sa natală. Summitul de vineri este primul de acest fel din 2007.

Produsele şi reţetele provin din ambele ţări, a anunţat Sudul, care găzduieşte reuniunea.Tăiţei reci, un fel nord-coreean tradiţional, vor fi preparaţi, la sud de Zona Demilitarizată (DMZ), de către un bucătar şef de la celebrul restaurant Okryu Gwan din Phenian, la solicitarea lui Moon.

Felul din cartofi prăjiţi pregătit pentru Kim se numeşte rösti.

Munbaeju, un lichior distilat originar din Nord, dar care este produs şi în Sud, va fi servit la summit, a confirmat Guvernul sud-coreean într-o postare în coreeană pe pagina de Facebook a preşedinţiei.

Citeşte şi Decizie-bombă la Phenian: Kim Jong-Un suspendă testele nucleare şi balistice. Reacţia lui Trump

Moon va fi servit cu un peşte de mare John Dory copt, consumat în mod obişnuit la Busan.

 Summitul are loc în urma unor eforturi diplomatice în centrul cărora se află o negociere vizând programul nuclear nord-coreean de înarmare.

Seulul este cunoscut prin marcarea unor puncte de vedere politice prin mâncarea pe care o serveşte liderilor politici ce vin în vizită. Atunci când preşedintele american Donald Trump a vizitat Coreea de Sud, în 2017, felul pregătit pentru el a inclus crevete pescuite în apropierea insulelor disputate de Sud şi Japonia.