CAB a respins acţiunea introdusă de şeful SRR împotriva raportului ANI, care l-a declarat incompatibil

Curtea de Apel București a respins acțiunea introdusă de președintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, împotriva Raportului Agenției Naționale de Integritate, prin care acesta a fost declarat incompatibil, informează, miercuri, MediaSind.

09 dec. 2015, 09:03
CAB a respins acţiunea introdusă de şeful SRR împotriva raportului ANI, care l-a declarat incompatibil

„În urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaților Radio România, organizație afiliată la MediaSind, ANI a constatat că Ovidiu Miculescu s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când s-a angajat pe sine pentru a încasa, pe lângă salariul de președinte — director general al SRR, și sume provenind dintr-un proiect finanțat din fonduri europene. Este vorba de „ACCES — Formarea profesională continuă, calificare/recalificare — Garanția succesului pe piața muncii pentru angajați”, cu nr. de identificare POSDRU/62/2.3./S/31209. Având în vedere aspectul penal al faptei, Direcția de Luptă Antifraudă DLAF a sesizat Direcția Națională Anticorupție DNA, cazul fiind în cercetarea procurorilor”, se menționează într-un comunicat al MediaSind, remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, ANI l-a mai declarat o dată incompatibil pe șeful SRR, tot la sesizarea SUS Radio România. Și de această dată, Curtea de Apel București a respins contestația acestuia, dosarul aflându-se la ÎCCJ. Incompatibilitatea se referea la faptul că șeful Radioului Public a deținut, simultan, funcția de membru al CA al Societății Române de Radiodifuziune și de manager al Societății Naționale de Radiocomunicații.

„MediaSind, împreună cu principalele organizații naționale și internaționale din mass-media, a solicitat, în nenumărate rânduri, Comisiilor de cultură și mass-media din Parlament, să ia măsuri pentru sancționarea abuzurilor din Radioul Public. Din nefericire, până în prezent, nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Național s-au înmulțit”, atrage atenția MediaSind.

Citeşte şi MediaSind solicită Parlamentului demiterea director general interimar al SRTV, Irina Radu