DECIZIE DEFINITIVĂ a instanţei: Sorin Oprescu se poate interna pentru o operaţie la plămâni

Sorin Oprescu, judecat în arest la domiciliu pentru luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu, îşi va putea părăsi locuinţa timp de şapte zile pentru a se interna la Institutul "Marius Nasta" pentru o operaţie la plămâni, a decis, miercuri, definitiv, Curtea de Apel Bucureşti.

25 nov. 2015, 16:48
DECIZIE DEFINITIVĂ a instanţei: Sorin Oprescu se poate interna pentru o operaţie la plămâni

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, luni, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după ce, în 13 noiembrie, Tribunalul Capitalei i-a admis lui Sorin Oprescu cererea de a-şi părăsi domiciliul timp de şapte zile pentru a se interna la Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde ar urma să fie supus unei operaţii la plămâni, potrivit Mediafax.

Pronunţarea a fost amânată pentru miercuri, când judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să respingă contestaţia procurorilor DNA. Astfel, edilul suspendat al Capitalei, aflat în arest la domiciliu, îşi poată părăsi locuinţa timp de şapte zile pentru a se interna la Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde ar urma să fie supus unei intervenţii chirurgicale la plămânul la care i-a fost descoperit un nodul.

În săptămâna de spitalizare cerută, Sorin Oprescu va primi vizite regulate în spital din partea poliţiştilor, ca în cazul arestului la domiciliu, dar nu va avea pază continuă.

Primarul suspendat al Capitalei s-a prezentat, luni, la Tribunalul Bucureşti la primul termen în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Edilul va fi judecat în arest la domiciliu, după ce instanţa a decis la termenul de luni să menţină măsurile preventive dispuse în cauză.