ITALIA: Cabinetul lui Enrico Letta a primit votul de încredere

Deputaţii şi senatorii italieni au acordat votul de încredere Guvernului condus de Enrico Letta, care a prezentat anterior o ambiţioasă foaie de parcurs pentru relansarea creşterii economice în Italia.

30 apr. 2013, 06:40
ITALIA: Cabinetul lui Enrico Letta a primit votul de încredere

Dintre cei 310 senatori care au participat la vot, 233 s-au pronunţat pentru, 59 împotrivă, iar 18 s-au abţinut, a anunţat preşedintele Senatului, Pietro Grasso.

Deputaţii au votat Guvernul cu o majoritate largă, de 453 de parlamentari, în timp ce majoritatea necesară era de 303, scrie AFP, citat de Mediafax.

Cine este noul premier al Italiei: Un tânăr de stânga, cunoscut pentru „prudenţa sa”

La o zi de la depunerea jurământului, Letta a asigurat în primul său discurs susţinut în faţa deputaţilor că vrea rezultate în „18 luni” pentru reformele economice, sociale şi politice pe care le va angaja. „Dacă în schimb totul se va împotmoli, voi suporta consecinţele”, a declarat el cu fermitate.

După două luni de blocaj politic, Letta a fost ales să conducă primul Guvern de uniune stânga-dreapta de după război.

Noul Guvern italian are 21 de membri, între care şapte femei, reunind politicieni din diverse tabere, de la lideri de stânga şi până la protejatul lui Silvio Berlusconi, dar şi un fost prefect de centru şi o activistă feministă din cadrul Partidului Radical.