Cad pe rând podurile din România! Circulația peste râul Timiș a fost închisă. Șoferii, în mare pericol (FOTO)

Încă un mare pod din România s-a rupt, la doar două luni de la prăbușirea podului din Neamț, Lețcani, care a provocat un mare scandal național.

03 aug. 2022, 18:08

„Lețcani realoaded”: Încă un mare pod din România s-a rupt. Dacă cel mai recent eveniment nefericit, similar, s-a produs în Neamț, în iunie, de data aceasta este vorba despre unul dintre cele mai mari poduri din județul Caraș Severin.

Miercuri, 3 august, podul care leagă localitățile Constantin Daicoviciu și Peștere, de peste râul Timiș, a cedat.

O pilă de susținere a tablierului a determinat pierderea stabilității. Podul are o vechime de peste 80 de ani și nu a avut parte de nicio reparație capitală.

Printre cauzele care au determinat distrugerea podului se numai numără exploatările necontrolate de la balastierele din zonă, informează presa locală.

Poliția a intervenit la fața locului, circulația a fost închisă.

„Se poate circula pe rute ocolitoare. Cetățenii care vor să ajungă de la Căvăran la Maciova sau Peștere pot merge prin localitățile Sacu și Tincova sau pot veni de pe DN 68 dinspre Caransebeș, pe partea Iaz-Ciuta-Maciova. Noi am făcut raport către dl. prefect și toate cele legale pentru a găsi soluții”, a declarat pentru Caon.ro primarul Daniel Boambeș.

Foto: Realitatea