Căderile abundente de zăpadă au provocat accidente în lanţ pe autostrăzile din Japonia. 200 de oameni au fost afectaţi, peste 130 de maşini au fost implicate VIDEO

Zăpada abundentă a afectat zone întinse din nordul și nord-estul Japoniei, provocând zeci de accidente şi ambuteiaje pe autostrăzi. Agenția meteo niponă avertizează că furtunile de zăpadă vor perturba traficul şi în zilele următoare.

20 ian. 2021, 16:44
Căderile abundente de zăpadă au provocat accidente în lanţ pe autostrăzile din Japonia. 200 de oameni au fost afectaţi, peste 130 de maşini au fost implicate VIDEO

Cel  mai grav ambuteiaj din Japonia a avut loc pe autostrada Tohoku, din Osaki, prefectura Miyagi, și a avut ca rezultat un mort, în timp ce alte zece persoane au fost spitalizate, după cum au comunicat polițiștii și pompierii. În urma accidentului, peste 130 de vehicule au suferit daune și aproximativ 200 de șoferi și pasageri au fost afectați.

Biroul regional al Agenției Meteorologice din Sendai a înregistrat în apropierea locului accidentului o viteză maximă a vântului de aproximativ 100 km pe oră, un record pentru luna ianuarie. Zăpadă acumulată în cantităţi mari, drumuri înghețate şi avalanșe sunt, de asemenea, așteptate în regiunile Hokkaido, Tohoku și Hokuriku, a mai transmis agenţia, preluată de Japan Times.

Citeşte şi Al doilea val al pandemiei i-a adus la disperare. Rata sinuciderilor a crescut cu 16% în Japonia

Din cauza vremii nefavorabile, East Japan Railway a suspendat unele dintre serviciile sale de tren de mare viteză, în prefecturile Miyagi, Iwate și Akita, din regiunea Tohoku.

În urmă cu mai puţin de două săptămâni a altî furtună de zăpadă a afectat mai multe zone din Japonia. Peste 210 zboruri au fost anulate în toată ţara şi circa 90 de vehicule au rămas blocate temporar pe o autostradă înzăpezită între prefecturile Ishikawa şi Toyama.

De asemenea, furtuna de zăpadă a provocat anularea a circa 240 de curse feroviare pe insula nordică Hokkaido.

În luna decembrie, ninsorile abundente din centrul Japoniei şi de-a lungul coastei de nord au izolat comunităţile şi au întrerupt curentul electric la aproximativ 10.000 de gospodării. De asemenea, şi atunci, mai multe drumuri naţionale au fost blocate de troiene.


loading...