Cadou-surpriză: Vameşii au rămas perplecşi

Vameşii filipinezi au fost surprinşi când au deschis un pachet ambalat în hârtie de cadou şi au găsit 757 de tarantule în cutii de plastic, au declarat miercuri autorităţile filipineze, relatează AFP.

04 apr. 2019, 07:34

Descoperirea, făcută într-un oficiu poştal în apropierea aeroportului din Manila, este cea mai recentă din această ţară, care este o sursă importantă şi un punct de tranzit pentru traficul de animale exotice.

Pachetul, provenit din Polonia, a stârnit suspiciunea vameşilor, care au găsit în interior pachete de biscuiţi, de cereale şi de ceai. Însă, în loc de alimente, ele conţineau zeci de recipiente din plastic pline cu tarantule.

Aceste tarantule, cu o valoare de circa 5.700 de dolari, sunt adesea vândute ca animale de companie, a declarat pentru AFP Arnel Matreo, şeful serviciului de combatere a traficului cu animale din cadrul Ministerului Mediului, potrivit Agerpres.

El a declarat că două persoane au fost arestate pentru trafic.

Vameşii au predat tarantulele Ministerului, instituţie care dispune de un centru ce se ocupă de îngrijirea animalelor confiscate şi de identificarea speciei acestora.