„Cadoul de Crăciun”, pe lista scurtă a Premiilor Oscar

"Cadoul de Crăciun" (2018), regizat de Bogdan Mureşanu, scurtmetraj realizat în coproducţie cu TVR şi selectat pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar 2020.

17 dec. 2019, 19:13
„Cadoul de Crăciun”, pe lista scurtă a Premiilor Oscar

Scurtmetrajul îi are în distribuţie pe actorii Ioana Flora, Adrian Văncică, Luca Toma. Regizorul Bogdan Mureşanu este al doilea român după Cristian Mungiu care ajunge pe lista scurtă pentru premiile Oscar.

Acţiunea scurtmetrajului „Cadoul de Crăciun” se desfăşoară pe parcursul a 23 de minute şi se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când scrisoarea unui copil pentru Moş Gerilă transformă seara părinţilor lui într-o poveste de groază.

Printre distincţiile obţinute până în prezent de producţia cinematografică a lui Bogdan Mureşanu regăsim: 2018 – TIFF – Cel mai bun scurtmetraj la Zilele Filmului Românesc; 2018 – Festival du cinéma méditerranéen de Montpellier – Menţiune specială; 2018 – Cottbus – Marele Premiu; 2019 – Premiile Gopo – Cel mai bun scurtmetraj; decembrie 2019 – Premiul Academiei Europene de Film (EFA) pentru scurtmetraj. 

TVR este coproducător al scurtmetrajului „Cadoul de Crăciun”.