Cadouri cu blană. Cât costă în România maimuţele şi câinii de lux

Vânzările de animale de companie cresc în perioada Sărbătorilor de Iarnă cu peste 30%, comparativ cu restul anului. Clienţii comandă pentru a face cadouri de Crăciun, fără a se uita la bani, căţei, pisici, papagali şi, în ultimul timp, chiar maimuţe.

20 dec. 2011, 17:12
Cadouri cu blană. Cât costă în România maimuţele şi câinii de lux

Găsirea cadoului perfect dă dureri de cap multora în această perioadă. Unii găsesc soluţia perfectă, în opinia lor, şi se îndreaptă către un magazin care comercializează animale de companie.

Ultima modă în materie de animale de casă sunt maimuţele. „Avem un client care a comandat o maimuţă Capucin Brun pentru fiul său. Maimuţa a costat 3.000 de euro. Zilele astea cumpărătorul trebuie să vină să o ridice”, precizează Cristian Vătau, administrator la canisakris.ro.

Preţul maimuţelor poate ajunge la 4.000 de euro, de aceşti bani clientul alegându-se cu o maimuţă macac sau maimuţă de mătase, primate de talie mică. Însă, maimuţele nu sunt baza vânzărilor. „În această perioadă vânzările cresc cu aproximativ 30% faţă de vânzările din restul anului. Cererea vine din partea părinţilor care au copii şi pe care vor să îi răsplătească într-un mod mai deosebit”, spune pentru RTV.net Cristian Vătau, reprezentantul site-ului canisakris.ro.

De departe, cadoul preferat când vine vorba de un animal sunt căţeii. „Sunt preferaţi căţeii de talie mică, cum sunt bichon-ul maltez, Shih-Tzu, westie. De cele mai multe ori, clienţii care cumpără câini de talie mică locuiesc în apartamente”, informează site-ul mydog.ro.

Preţurile pentru căţei variază în funcţie de rasă, precum şi de vârsta animalului, între 250 şi 400 de euro. „Clienţii care apelează la serviciile noastre sunt oameni ce fac parte din clasa de mijloc, nu sunt nici cei mai bogaţi, nici cei mai săraci”, aminteşte Cristian Vătau.

Pe locul al doilea în topul animalelor de companie cumpărate pentru a fi cadorisite se regăsesc felinele. „Cei mai mulţi sunt iubitori de căţei, dar avem şi clienţi care preferă să dăruiască o pisică”, mai spune Cristian Vătau.

Nu există o rasă preferată la pisici, clienţii comandând atât pisici persane, cât şi British Shorthair sau birmaneze. Clienţii care cumpără pisici trebuie să scoată din buzunar între 250 şi 450 de euro.