Cadourile corporate: 5 aspecte de care să ții cont atunci când le alegi

Mereu există câte un motiv să faci un cadou unei persoane, mai ales în mediul corporate. Mărțișor, Ziua Internațională a Femeii, Crăciun, Paște sau, pur și simplu, un semn de mulțumire pentru o colaborare de succes, toate sunt ocazii ideale prin care îți poți crește calitatea relațiilor în mediul de business și prin care poți face impresii bune partenerilor tăi.
Alina Costache
04 mart. 2024, 09:29
Cadourile corporate: 5 aspecte de care să ții cont atunci când le alegi

Deși, la prima vedere, poate fi destul de dificil să alegi un cadou corporate potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați, există soluții prin care poți face această sarcină una mult mai ușoară. Pentru a avea garanția că ai oferit cadouri de succes, care să aducă zâmbetul partenerilor sau clienților tăi, ține cont de următoarele aspecte:

Fă-l memorabil

Un cadou inedit va rămâne în mintea partenerilor tăi pentru mult timp. Cu alte cuvinte, un secret care îți garantează o reacție pozitivă și, implicit, succesul cadoului, este să mizezi pe originalitate. Spre exemplu, dacă urmează să oferi un cadou unei femei, în loc să alegi un parfum într-un flacon cu un design standard, mai bine alege un parfum in forma de pantof, care sigur va trezi reacții pozitive de la cele care-l primesc. O altă modalitate prin care îl poți face memorabil este să oferi fiecărui cadou o notă personală, în acord cu cel care îl primește. Asigură-te că îl împachetezi într-un mod creativ, astfel încât primirea cadoului să fie o experiență memorabilă, capabilă să consolideze relația cu partenerul tău de afaceri sau clientul tău.

Fă-l util

Când spunem util, nu ne gândim neapărat la o cană, ba chiar este o idee pe care ar trebui să o abandonezi. Chiar dacă alegi să personalizezi cana, acest obiect este dăruit în mod excesiv de către multe persoane, lucru care îl face să-și piardă din farmec. Alege întotdeauna să dăruiești obiecte de calitate, care nu se strică la prima utilizare și care își dovedesc utilitatea. Spre exemplu, un set de produse Rituals, un stilou de la un brand renumit sau o agendă de înaltă calitate vor fi primite bine și folosite în mod constant de către partenerii tăi. Evită, în schimb, obiectele care nu au nicio utilitate, mai ales dacă sunt de o calitate îndoielnică.

Ține cont de bugetDeoarece cadourile corporate te ajută să consolidezi relațiille între afaceri și persoanele din cadrul unei organizații, este important ca acestea să fie incluse în bugetul tău anual. Discută cu contabilul tău pentru a determina suma pe care o poți aloca pentru cadourile corporate și ia în considerare adăugarea unui program de cadouri la cheltuielile trimestriale, astfel încât să nu fii niciodată tentat să economisești atunci când vine momentul să alegi un cadou potrivit.

Nu-l transforma într-o reclamă

Uneori, ai mai multe de câștigat dacă ești subtil, chiar și atunci când oferi cadouri. Nu te folosi de această oportunitate pentru a-ți promova brandul. Cu alte cuvinte, evită să personalizezi cadourile și să imprimi îți brandul pe orice. Totodată, fii atent atunci când comanzi un cadou de la un furnizor terț. Unii dintre aceștia își personalizează produsele cu logo-uri și alte elemente de branding pentru propria lor afacere. Vrei ca clienții tăi să-și amintească numele, nu pe cel al companiei care a furnizat cadoul. Totuși, dacă vrei ca logoul să apară pe cadourile de la tine, încearcă să-l amplasezi cât mai subtil, astfel încât obiectele să își păstreze eleganța și personalitatea lor.

Nu-ți fie teamă să fii diferit

Dacă relația cu clienții tăi sau cea dintre companii este una bună, relaxată și cu o mică istorie în spate, îndrăznește să fii diferit. Spre exemplu, să oferi un voucher cadou la centru SPA sau la un masaj de relaxare poate fi o idee ce va fi primită cu mult succes. Cu alte cuvinte, nu-ți fie teamă să te gândești la ceva ce probabil nu s-a mai făcut înainte. Nu trebuie să te simți limitat să oferi produse care sunt în general acceptate drept „cadouri corporate”. Oferind ceva inedit și neașteptat, va consolida și mai mult relația, va arăta că ești grijuliu și că îți dorești cu adevărat să faci o conexiune cu persoana respectivă.

Prin urmare, pentru a te asigura că ceea ce dăruiești partenerilor tăi este primit cu brațele deschise, este esențial să te implici cât mai mult în alegerea cadourilor. Mizează pe originalitate, utilitate, calitate și gândește-te întotdeauna la persoanele care le vor primi.

Sursa foto: Freepik.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!