Cadrele didactice vor primi 150 de euro pentru dezvoltare profesională

Profesorii vor primi din nou bani pentru dezvoltare profesională, însă aceasta va fi majorată la 150 de euro, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, transmite Agerpres.

14 sept. 2014, 09:49
Cadrele didactice vor primi 150 de euro pentru dezvoltare profesională

„Ştiţi că bugetele au crescut, ne uităm în execuţia bugetară, nu în promisiuni. Deja după doi ani putem să vedem execuţia bugetară. Eu sunt convins că şi pentru 2015 vor creşte sumele, în plus am încercat şi vom folosi la maximum resursele europene, fondurile structurale în lunile următoare. Profesorii vor primi din nou acel instrument, cândva era 100 de euro, acum vor fi 150 de euro pentru dezvoltare profesională”, a precizat ministrul.

El a afirmat că Ministerul Educaţiei încearcă să clarifice problema cu naveta cadrelor didactice.

„Încercăm să clarificăm problema cu naveta elevilor şi a cadrelor didactice. Problema elevilor cu naveta este clarificată de anul trecut, asigurând surse de finanţare. Şi naveta cadrelor didactice trebuie clarificată, pentru că unele unităţi administrativ-teritoriale decontează, iar altele nu. Am stabilit că vom analiza acest subiect să vedem cum reuşim unitar la nivel naţional să se facă decontarea, introducându-se, evident, nişte plafoane. Sunt cazuri greu de crezut: 120 de kilometri dus, 120 de kilometri întors în fiecare zi. Trebuie să vedem exact cum stau lucrurile şi să finanţăm această navetă.

În ceea ce priveşte Programul „Bani de liceu”, Remus Pricopie a spus că suma alocată va creşte până la aproximativ 250 de lei de la 180 de lei.

„Nu se va întâmpla de la 15 septembrie, dar în lunile următoare, pentru „Bani de liceu”, suma alocată lunar va creşte. Estimarea mea este spre 250 de lei de la 180 de lei”, a afirmat Pricopie.