Cafeaua de la McDonald’s vine într-un nou ambalaj. Compania schimbă paharele pentru a promova vaccinul anti-Covid

McDonald's colaborează cu Casa Albă pentru a promova pe paharele sale de cafea informațiile privind vaccinarea anti-Covid, pe măsură ce se observă o ezitarea tot mai crecută în rândul populaţiei faţă de imunizarea cu ajutorul serului.

11 mai 2021, 22:00
Cafeaua de la McDonald’s vine într-un nou ambalaj. Compania schimbă paharele pentru a promova vaccinul anti-Covid

Începând cu luna iulie, clienții McDonald’s din Statele Unite vor avea parte de pahare McCafe reproiectate și autocolante sigilate la livrare care conțin sloganul „Putem face acest lucru”, creat de Departamentul SUA pentru Sănătate și Servicii Umane cu scopul de a promova încrederea în vaccinuri. De asemenea, ambalajul include o adresă a site-ului web (vaccines.gov) care direcționează oamenii către centrele de vaccinare din apropiere și conţin informații despre siguranța cetăţeanului vaccinat.

Promoția va dura câteva săptămâni, iar sloganul va fi tipărit pe aproximativ 50 de milioane de pahare de carton. Înainte de aceasta, McDonald’s a declarat că panoul său publicitar din celebra Times Square, din New York, va afișa, de asemenea, informații despre vaccinuri, începând cu mijlocul lunii mai.

Citeşte şi Ingredientul secret al hamburgerului de la McDonald`s. Ce provoacă dependenţă

„Cu toții dorim să ne protejăm pe noi înșine și pe cei dragi și să fim din nou împreună cu comunitățile noastre”, a anunţat într-un comunicat Genna Gent, vicepreședinte McDonald’s SUA pentru politici publice globale și relații guvernamentale. „McDonald’s este încântat să-şi facă partea sa de datorie pentru oamenii pe care îi serveşte, oferindu-le informații simple care îi pot ajuta să le mențină în siguranță”, se mai arată în comunicat.

Xavier Becerra, secretarul pentru sănătate și servicii umane, a declarat pentru CNN că parteneriatul public-privat va fi capabil să le ofere oamenilor informații de încredere despre vaccinuri, atunci când aceştia iau o ceașcă de cafea sau comandă o masă. „Acest efort va ajuta mai mulți oameni să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la sănătatea lor și să învețe despre măsurile pe care le pot lua pentru a se proteja pe ei înșiși și comunitățile lor”, a adăugat el.

Citeşte şi McDonalds investeşte peste 100.000 euro în digitalizarea unui restaurant din Capitală. Cum va arăta acesta

McDonald’s nu a primit bani de la guvern pentru această promoție, potrivit unei persoane familiarizate cu campania de promovare a vaccinării.