Cafeaua este contraindicată când ai aceste afecţiuni

Ce modalitate mai plăcută de a începe ziua dacă nu cu o ceașcă de cafea? Dar știi care sunt efectele acestei licori pe termen lung asupra organismului tău?

05 sept. 2017, 06:14
Cafeaua este contraindicată când ai aceste afecţiuni

O ceașcă de cafea dimineața poate fi un adevărat tratament, însă dacă obișnuiești să consumi o cantitate mai mare de cafea ar trebui să ții cont de repercursiunile acțiunii tale. Și anume, cafeaua este responsabilă cu creșterea tensiunii arteriale.

Dacă te confrunți cu problema hipertensiunii, cercetătorii de la Mayo Clinic au făcut un studiu pe acestă temă și au ajuns la concluzia că maxim două cafele pe zi ar trebui să fie mai mult decât suficient iar în cazul persoanelor care de obicei nu consumă cafea, la 2-3 ore după servirea ei tensiunea arterială este mult mai mare decât limita normală.
Tinerii prezintă risc de atac de cord

În cazul în care ai fost diagnosticat de curând chiar și cu o formă ușoară de hipertensiune, consumul de cafea se pare a fi de 4 ori mai periculos și te expune riscului de a suferi un atac de cord, și asta în urma unui studiu realizat de Dr Lucio Mos.

În plus, ține cont de faptul că în cazul bărbaților consumatori de cafea există un risc crescut de a dezvolta gută.
Cafeaua și chisturile mamare

Site-ul caffeineinformer.com a publicat un studiu ce susține faptul că femeile ce au consumat până la 250 mg de cafeină zilnic prezintă un risc crescut de a dezvolta chisturi mamare, iar în cazul în care au depășit această doză ajungând până la un consum de peste 500mg zilnic, riscul de dezvoltare a chisturilor la sân ajunge până la 2,3 ori mai mare, față de 1,5 în primul caz.

Află mai multe despre contraindicațiile cafelei pe clicksanatate.ro.