Cafeaua îţi ucide apetitul sexual?

Se prea poate ca ceea ce te ajuta sa te trezesti mai usor dimineata sa te faca sa intampini probleme intre asternuturi. Este vorba de cafeaua noastra cea de toate zilele care ne influenteaza negativ apetitul sexual.

24 apr. 2014, 05:53
Cafeaua îţi ucide apetitul sexual?

Cu cat ziua se lungeste si vremea se incalzeste, cu atat mai mult iti poate creste apetitul sexual. Insa regula nu este valabila la toti si cu atat mai putin la bautorii inraiti de cafea. Dar cata cafea bauta te transforma intr-un bautor inrait? Ei bine, tot ce depaseste ceasca de cafea de dimineata inseamna deja prea multa cofeina in organism, iar daca mai obisnuiesti sa consumi si bauturi racoritoare pe baza de cofeina sau teina, cu atat mai mult iti tulburi organismul si-ti periclitezi apetitul sexual.

VEZI ŞI: Cum te face mai frumoasă zaţul de cafea

In ceea ce priveste sexualitatea, o ceasca de cafea te poate ajuta pentru a prinde mai multa energie in activitatea sexuala, sporindu-ti si perfomantele si placerea propriu-zisa. Insa prea multa cafea consumata zilnic, pe termen lungi, poate dauna grav apetitului sexual. Cum? Cofeina in exces iti stimuleaza glandele adrenale, care ajung sa-ti inunde organismul cu hormoni secretati, in mod normal, pe baza de stres (inclusiv cortizol). Iar hormonii pe care organismul in secreta in mod natural atunci cand este supus stresului au un impact negativ asupra apetitului sexual si al performantei sexuale.

Practic, glandele adrenale secreta mai mult cortizol, supranumit hormon al stresului, si mai putin hormon DHEA, care este un fel de “hormon-mama” pentru testosteron. Cand nivelul de DHEA este scazut, apetitul sexual scade. Iar cafeaua in exces si/sau bauturile racoritoare pe baza de cofeina si teina consumate in mod excesiv genereaza tocmai aceasta reactie in organism: “baga in priza” glandele adrenale care produc mai mult cortizol si mai putin DHEA. Astfel ca, fara sa stii de ce, poti suferi de o scadere a apetitului sexual, desi niciun alt factor din viata personala si sexuala nu este de natura sa-ti taie cheful de sex (ci dimpotriva).

Citeste mai mult pe lyla.ro