Cafeaua te poate ajuta să pierzi în greutate. Efectele spectaculoase despre care nu știai

Pentru mulți, cafeaua reprezintă micul ritual al dimineții care te ajută să te trezești, dar nu toți știu ce miracole poate face licoarea din ceașcă.

10 mart. 2023, 19:07
Cafeaua te poate ajuta să pierzi în greutate. Efectele spectaculoase despre care nu știai
Cum te ajută cafeaua să slăbești

Efectele miraculaose pe care le poate avea cafeaua. Pe lângă faptul că te poate ajuta să te trezești dimineața, aceasta poate fi adăugată în regimul de slăbire, însă nu trebuie să înlocuiască mesele sau gustările, potrivit Eat This.

Cafeaua îți poate da senzația de sațietate

Cafeaua poate favoriza senzația de sațietate sau de plentitudine. Acest lucru poate ajuta atunci când vreți să slăbiți, pentru că nu veți mai simți nevoia să mâncați în exces sau să luați o gustare nesănătoasă.

„Este, de asemenea, un lichid care, la fel ca apa, ajută la menținerea senzației de sațietate în rezervor sau în stomac și, prin urmare, vă poate ajuta să mâncați o cantitate mai adecvată de alimente dacă doriți să pierdeți în greutate”, explică specialiștii.

Citește și: Motivul pentru care nu reușești să dormi bine noaptea. Care este ora la care ar trebui să bei ultima cafea din zi

Poate da un impuls de energie

Potrivit specialiștilor, cafeaua poate stimula energia și metabolismul.

„Acel impuls de cofeină atunci când te trezești poate fi diferența dintre a face sau nu antrenamentul în acea zi. Mai ales ca mamă, cu siguranță îmi dă energie și mă motivează și face parte dintr-un ritual de dimineață liniștitor, așa că îi datorez cafelei o mulțime de dragoste. Bineînțeles, însă, asigurați-vă că vă concentrați și pe un somn de calitate și nu folosiți cafeaua în mod cronic pentru energie artificială”, mai spun aceștia.

Este săracă în calorii

O ceașcă de cafea neagră conțin mai puțin de 5 calorii. O singură cană de cafea, fără aditivi și fără zahăr, nu are nicio calorie, fiind ideală atunci când vrei să slăbești.

Citește și: De ce să adăugi un strop de cacao în cafea. Beneficii uimitoare pentru sănătate

Ce să nu pui în cafea

Chiar dacă vi se pot părea mai delicioase cafelele cu lapte de sezon sau cele aromate, acestea pot afecta procesul de slăbire. Cafeaua cu creme, siropuri sau frișcă sunt adevărate „bombe de zahăr”.

„Indiferent dacă obiectivele tale de sănătate includ sau nu pierderea în greutate, ai grijă la suplimentele pe care le poți adăuga la cafea, care pot contribui la o cantitate semnificativă de calorii inutile și zahăr adăugat și grăsimi saturate în dieta ta.

Limitați cafeaua la câteva cești sau mai puțin pe zi, astfel încât să nu vă facă nervos, să contribuie la creșterea anxietății sau să vă afecteze somnul pe timp de noapte. De asemenea, nu uitați că ea nu este apă și nu contribuie la menținerea unei hidratări corespunzătoare, așa că asigurați-vă că beți și suficientă apă”, mai soun specialiștii.