Câine poliţist, scos la licitaţie, în Vrancea

După ce în urmă cu jumătate de an, poliţia vrânceană a scos la licitatie borcane cu murături, acum scoate la vânzare un câine poliţist. Animalul este tânăr, gata dresat şi fidel stăpânului, dar nu poate depista explozivi. Poliţiştii cer pentru Nim aproape 4.000 de lei.

29 oct. 2011, 07:21
Câine poliţist, scos la licitaţie, în Vrancea

Nim este un câine ciobănesc german de 16 luni, iar de un an se află la padocul de la Focşani. „Este foarte sociabil, obişnuit cu copii, cu locurile aglomerate. Este un bun companion. Este dresat la nivelul dresajului de disciplină, execută comenzile aşezat, culcat”, a spus dresorul Floricel Biciuşcă.

Chiar dacă Nim a fost dresat, la ultima evaluare s-a constatat că nu îndeplineşte condiţiile pentru a rămâne în serviciul public: nu depistează explozivi la fel ca ceilalţi câini poliţişti. „Acest câine are un an şi jumătate şi a fost scos la licitaţie, deoarece nu corespunde cerinţelor pentru care a fost dresat”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader.

Licitaţia va avea loc în luna noiembrie. În cazul în care nu se va găsi un cumpărător, Nim va fi oferit gratuit unui iubitor de animale.