Câini otrăviţi cu Furadan la Ploieşti. Oamenii au ieşit în stradă: „Primarul criminal”

Câteva zeci de persoane de la asociaţii pentru protecţia animalelor au protestat, miercuri, în faţa Primăriei Ploieşti, manifestanţii acuzând autorităţile de lipsă de implicare în cazul câinilor otrăviţi cu Furadan, ale căror cadavre au fost găsite săptămâna trecută pe străzile din oraş.

26 iun. 2013, 14:03
Câini otrăviţi cu Furadan la Ploieşti. Oamenii au ieşit în stradă: „Primarul criminal”

Aproximativ 60 de persoane, reprezentanţi ai mai multor asociaţii pentru protecţia animalelor, au participat la protestul organizat în centrul Ploieştiului, în faţa sediului primăriei, pentru a atrage atenţia asupra cazurilor de animale otrăvite cu Furadan, ale căror cadavre au fost găsite în ultima săptămână în mai multe cartiere din oraş, relatează Mediafax.

Participanţii au strigat lozinci împotriva autorităţilor locale, pe care le acuză de lipsă de implicare în acest caz, oamenii scandând „Sterilizare şi returnare”, „Ucigaşii”, „Jos hingherii PSD”, „Primarul criminal” sau „Jos Bădescu” (Iulian Bădescu, primarul municipiului Ploieşti – n.r.).

Iubitorii de animale au venit la protest însoţiţi de câinii de companie, iar unul dintre participanţi a venit costumat în câine.

Ei au afişat pancarte pe care au lipit fotografii cu animale neîngrijite din adăposturi, dar şi fotografii însoţite de mesaje precum: „Viaţa în adăpost nu este viaţă”, „Câinii sunt exterminaţi în adăposturile primăriilor” şi „Spun NU eutanasierii”. În plus, pe trotuarul din faţa sediului primăriei participanţii la acest protest au pus o bucată de pânză pe care au scris „România masacrează, Europa ne blamează” şi pe care au înconjurat-o cu lumânări aprinse.

Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor care au participat la protest au cerut ca autorităţilor locale să discute cu ei şi să le ofere soluţii în ceea ce priveşte problema animalelor otrăvite pe străzile oraşului de către persoane neidentificate.

Protestul, care a început la ora 14.00 şi a durat două ore, a fost autorizat şi s-a încheiat fără inidente.

Preşedinta uneia dintre organizaţiile participante la protest, Alexandra Ionescu, a declarat că până la finalul protestului reprezentanţii autorităţilor locale nu i-au invitat pe protestatari la discuţii. Ea a mai spus că peste 120 de persoane care susţin cauza lor au semnat listele de protest încheiate la manifestaţie.

În 18 iunie, reprezentanţii Romanian Stray Dogs Ploieşti, organizaţie non-guvernamentală care militează pentru protecţia animalelor, au sesizat Poliţia susţinând că zeci de câini au fost găsiţi morţi în mai multe cartiere din oraşul Ploieşti, iar alte animale au fost tranchilizate şi luate în maşini de către persoane neidentificate.

La acea dată, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Prahova afirmau că, în urma sesizării primite, Poliţia Ploieşti a deschis o anchetă. Tot la acea dată, administratorul public al municipiului Ploieşti, Anca Agapie, aflată la conducerea Primăriei în lipsa primarului, afirma că nu are date referitoare la câinii găsiţi morţi pe străzile oraşului.

Ulterior, revenit din concediu, primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a dispus înfiinţarea unei comisii care să monitorizeze fenomenul câinilor morţi, comisie din care fac parte directorii mai multor instituţii locale. Până în prezent, nu au fost făcute publice rezultatele activităţii acestei comisii.